Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 11 » Може вас розбудити вночі високий холестерин, його ознаки
14:33
Може вас розбудити вночі високий холестерин, його ознаки


Захворювання периферичних артерій (ЗПА) часто одна із перших проявів нелікованого високого рівня холестерину. Стан може розвиватися протягом усього життя, оскільки молекули холестерину поступово сприяють потовщенню артерій. Коли ознаки з’являються, вони можуть відчуватись посеред ночі.

ЗПА діагностується, коли всередині артерій, що несуть кисень та поживні речовини до серця, рук та ніг, утворюються бляшки. Це засмічення викликане жировими молекулами, що циркулюють у крові через неправильне харчування або генетику.

Кульгавість є першою помітною ознакою захворювання. Це означають постійні епізоди дискомфорту в ногах, болі або судоми, які можуть бути викликані фізичною активністю і зникнути після відпочинку.

Біль може змінюватись від легкого до сильного, і іноді може зачіпати тіло, коли воно не рухається. Це означає, що це може статися вночі і розбудити вас. Вас також може розбудити поколювання в стопі або пальцях ніг.

Оскільки ЗПА розвивається повільно, такі симптоми, як біль у ногах чи грудях, можуть вказувати на серйозну проблему, яка потребує негайного лікування. Ігнорування цих симптомів може призвести до подальших ускладнень, таких як відмирання тканин та ампутація.

Найкращий профілактичний захід — регулярно перевіряти рівень холестерину у свого лікаря.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 147 | Дата публікації: 11-12-2022 | Додав: adminA | Теги: ознаки, високий холестерин, пробудження вночі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]