Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Липень » 27 » Мобільні телефони - “білий”, “сірий” і “чорний” список
20:49
Мобільні телефони - “білий”, “сірий” і “чорний” список


Стоит отметить, что в странах СНГ аутсорсинг программного обеспечения предоставляет украинская компания, которая имеет во всемирной сети Интернет виртуальное представительство в виде сайта bms-soft.com.ua.

 8% мобільних телефонів в Україні заборонені для використання
8% від загальної кількості мобільних телефонів, зареєстрованих в Україні, занесені до "чорного списку", тобто заборонені для використання на території України.

Про це повідомили в Українському державному центрі радіочастот.

Як свідчить статистика, основне надходження кодів ІМЕІ до "чорного списку" фіксується у вересні-листопаді, такі телефони належать, здебільшого, іноземцям, які приїздять до України на відпочинок. Разом із цим, основну частину "чорних списків" становлять коди ІМЕІ терміналів, підключених 2-3 роки тому, а з урахуванням строків оновлення терміналів абонентів 50-60% із них уже не використовується.

База даних IMEI підтримує три списки – "білий”, "сірий” і "чорний”. Білий список – це ІМЕІ телефонів, що легально завезені на територію країни (у межах дозвільної системи). Сірий список – це ІМЕІ телефонів, походження яких на території країни невідоме (могли бути ввезені нелегально, ввезені приватними особами тощо). Чорний список – список IMEI телефонів, які наразі заборонені для використання на території країни (про які було повідомлено як про згублені, поцуплені, або що мають хибний ІМЕІ).

Кожен за допомогою Інтернету може перевірити наявність коду ІМЕІ свого телефону в узагальненій базі даних кодів ІМЕІ мобільних терміналів. Для цього потрібно зайти через Інтернет на порталі Українського державного центру радіочастот, де розміщено систему пошуку бази даних кодів ІМЕІ, набрати код терміналу та направити запит.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 26790 | Дата публікації: 27-07-2012 | Додав: adminA | Теги: мобільні телефони | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]