Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Міжнародний день Інтернету святкують 4 квітня
20:32
Міжнародний день Інтернету святкують 4 квітня


Веб-дизайнери та інтернет-розробники відзначають неофіційне професійне свято. 4 квітня святкується Міжнародний день Інтернету – у день преставлення (смерті) святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів, який створив першу в історії енциклопедію «Etymologiae» в 20 томах.

У 1998 році Папа Римський Іоанн Павло II визнав всесвітню мережу енциклопедією людського знання. Тому її покровителем і обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.

Саме Папа Іоанн Павло II започаткував День Інтернету, який за 15 років став популярним святом серед користувачів всесвітньої мережі. Ісидор з 1999 року офіційно є покровителем мережі Інтернет і взагалі користувачів комп’ютерної техніки.

Варто відзначити, що католицька церква обрала його заступником Інтернету, грунтуючись перш за все на тому, що Всесвітня мережа – це величезна скарбниця людського знання.

Також сьогодні відзначають своє професійне свято невтомні веб-майстри та інтернет-розробники. Це свято поки неофіційне, але з року в рік стає все популярнішим.


 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 22969 | Дата публікації: 04-04-2014 | Додав: adminA | Теги: Міжнародний день Інтернету святкуют | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]