Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 12 » Місію, яка шукатиме життя під поверхнею Марса, пропонують NASA
00:36
Місію, яка шукатиме життя під поверхнею Марса, пропонують NASA


поверхня марс Вчені рекомендували NASA розглянути місію на Марс під назвою Mars Life Explorer (MLE), метою якої буде пошук життя під поверхнею четвертої планети, пише Space.com. У разі ухвалення місія може здійснитися у 2030-х роках.

MLE шукатиме ознаки життя у кризі поблизу поверхні Марса. Передбачається, що посадковий модуль буритиме лід та братиме зразки, щоб проаналізувати їх на місці. Бур апарата сягатиме глибини до двох метрів.

Місію рекомендували до виконання у комітеті десятирічного плану Національних академій – це план, в якому окреслюються наукові місії та цілі США.

За словами вчених, посадковий модуль MLE міг би працювати паралельно з ініціативою повернення зразків, спільною кампанією NASA та Європейського космічного агентства. Її мета – доставити зразки, зібрані марсоходом NASA Perseverance, на Землю в 2033 році.

Американські вчені зацікавлені у породі на глибині менше ніж шість сантиметрів під поверхнею Марса, яка вже суттєво відрізняється від поверхневих пород.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 203 | Дата публікації: 12-07-2022 | Додав: admin | Теги: NASA, марс, Поверхня, Місія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]