Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 16-10-2024
Головна » 2024 » Жовтень » 7 » Міф або правда - схрещувати ноги небезпечно для здоров'я
00:00
Міф або правда - схрещувати ноги небезпечно для здоров'я


Кожна дівчина довільно або навмисно схрещує ноги. Цей рух вважається споконвічно жіночою позою.

Схрещувати ноги небезпечно для здоров'я: міф або правда. Кожна дівчина довільно або навмисно схрещує ноги. Цей рух вважається споконвічно жіночою позою.

 Однак існує думка, що схрещування ніг негативно впливає на здоров'я. Чи це Так?

Тема шкоди «схрещування ніг» була піднята в американському виданні The Conversation, автор статті докладно розглянув тему небезпеки нашої звички схрещувати ноги.

Ми публікуємо найцікавіші тези з матеріалу. І радимо тобі не схрещувати ноги під час прочитання до тих пір, поки не дізнаєшся всю інформацію про це.

Лікарі часто кажуть нам перестати схрещувати ноги, тому що, якщо покласти ногу на ногу, кров'яний тиск трохи підвищується. Деякі навіть вміють користуватися цим фактом, щоб запобігти наближення непритомності. Однак, хоча підвищення тиску шкідливо для здоров'я, немає ніяких доказів того, що воно залишається стабільно високим через схрещування ніг.

Так, однією з причин, яка працює проти звички «схрещувати ноги» — це потенційна небезпека отримати варикозне розширення вен. По своїй природі, варикоз — це роздуті вени, які з'являються за рахунок пошкодження клапанів судин. Простіше кажучи, якщо в нормальному стані кров повинна текти в одному напрямку (назад в серце), то при варикозі вона застоюється і виходить здуттям вени. Однак, встановити зв'язок між варикозом і звичкою схрещувати ноги науково не вдається.

Існує також теорія (в основному серед хіропрактиків), що схрещування ніг є причиною поганої постави, і, відповідно, болів в спині і в області тазу.

На жаль, ця теорія теж не може ґрунтуватися виключно на одних схрещених ногах у сексуальної бізнес-леді. Звичайно, людина з хворою спиною і тазостегновим суглобом буде почувати в такій позі дискомфорт, але навряд чи поза «схрестила ноги» стане причиною цих проблем.

Крім того, є деякі дослідження, які працюють на користь пози схрещених ніг.

За деякими даними, схрещування ніг може навіть знизити напругу в м'язах черевного преса і збільшити стабільність суглобів, що в окремих випадках може бути корисним.

Що стосується чоловіків, то і для них ця поза не вважається дуже корисною. На цю тему є цікавий міф-припущення.

Справа в тому, що у чоловіків схрещування ніг в брюках збільшує температуру в паховій області. Цей факт став причиною припущення, що майбутні батьки не повинні класти ногу на ногу (або з тієї ж причини носити тісну білизну і класти ноутбук на коліна).

Проте, і цей аргумент не отримав належного фідбеку — знайти причинно-наслідковий зв'язок між теплом, схрещеними ногами і здатністю до дітородіння досить складно.

Крім того, багато чоловіків швидше закидають ногу на ногу, поклавши гомілку однієї ноги на коліно іншої («американська четвірка»), а таким чином небажаний тиск знижується.

Є інша сторона медалі. Справа в тому, що позу схрещених ніг пов'язують з етикетом і повагою до співрозмовника. У деяких країнах, поза схрещених ніг порівнянна з неповагою і зневагою, ознака так званого нижчого класу. Більш того, не варто сидіти в церкві зі схрещеними ногами — це вважається максимальною неповагою.

Тож, можна зробити висновок, що крім етикету і висловлювання поваги до співрозмовника, поза схрещених ніг не несе особливої шкоди.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Сон, хіромантія і сонник | Переглядів: 43 | Дата публікації: 07-10-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]