Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Лютий » 2 » Метеорит над Кубою вибухнув
14:03
Метеорит над Кубою вибухнув


 

 

Над Кубою вибухнув метеорит

Вогняна куля блискавично вибухнула над західною частиною острова. Унаслідок падіння уламків метеорита шкода не заподіяна, переконує місцева влада.

У небі над західною кубинською провінцією Пінар-дель-Ріо прогримів потужний вибух. Як повідомили у суботу, 2 лютого, в Кубинському інституті геофізики, над островом у вигляді вогняної кулі пролетів метеорит, який вибухнув та розпався на велику кількість уламків. Метеорит бачили напередодні з території провінції Пінар-дель-Ріо, де потім і знайшли його уламки.

Співробітники інституту вже провели аналіз уламків, який показав, що вони складаються з заліза, нікелю та силікату магнію. Найбільші з уламків, за повідомленням вчених, мають розмір від 20 до 30 сантиметрів у довжину.

Кубинські вчені продовжують дослідження небесних тіл. За даними місцевої влади, унаслідок падіння уламків метеорита шкода не спричинена.

Метеорит, який розпався в атмосфері Землі над Кубою, був для вчених "неочікуваним" небесним тілом. Утім, ученим відомо, коли саме варто очікувати на інші метеоритні дощі цього року - у ніч із 22 на 23 квітня, а також 5-6 травня, 12-13 серпня і 17-18 листопада.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 714 | Дата публікації: 02-02-2019 | Додав: adminA | Теги: Вибух, метеорит над Кубою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]