Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Грудень » 8 » Меч та пістолети Наполеона, які він носив під час перевороту 1799 року, продали на аукціоні
14:41
Меч та пістолети Наполеона, які він носив під час перевороту 1799 року, продали на аукціоні


Лот, який на продаж виставила аукціонна компанія Rock Island зі штату Іллінойс, був проданий 3 грудня покупцеві, який захотів залишитися анонімним. Про це 7 грудня повідомили в аукціоні.

Меч і п’ять оздоблених пістолетів спочатку оцінювали від 1,5 до 3,5 мільйонів доларів. У підсумку їх продали за 2,9 млн доларів (79 млн грн).

«Покупець зброї Наполеона забирає додому дуже рідкісний шматок історії. Ми раді, що надали йому можливість придбати такий історичний об’єкт», — сказав президент компанії Кевін Хоган.

Більше про зброю

Її виготовив Ніколя-Ноель Буте, який був директором державного збройового заводу у Версалі. Наполеон носив цю зброю під час військового перевороту, внаслідок якого він у 1799 році прийшов до влади.

Вважається, що імператор Наполеон після коронування подарував цей меч генералу Жану-Андошу Жюно, але його дружина пізніше була змушена продати його, щоб погасити борги.

Потім зброю знайшли у лондонському музеї. Останнім власником був американський колекціонер, але чоловік нещодавно помер.

ЗМІ відзначає також, що на аукціоні у Лондоні продали за $760 000 тіари першої дружини Наполеона Жозефіни.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 307 | Дата публікації: 08-12-2021 | Додав: adminA | Теги: 1799 р, аукціон, Переворот, меч, пістолети Наполеона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]