Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 2 » Марсохід Perseverance працює за допомогою ядерної енергії - енергоатом
14:44
Марсохід Perseverance працює за допомогою ядерної енергії - енергоатом


Вчені NASA вивчають поверхню Марса на ознаки життя за допомогою ядерних технологій.

Про це повідомляє американський Інститут атомної енергетики (NEI).

Раніше найбільший марсохід Американського аерокосмічного агентства Perseverance сів на поверхню Марса. На червоній планеті він досліджуватиме ґрунт навколо кратера Єзеро, і допоможе йому в цьому радіоізотопний термоелектричний генератор на його борту – ядерна батарея з зарядом у 10,6 фунта плутонієвого палива. Вона живитиме Perseverance протягом 14 років. Космічний апарат має на меті запустити гелікоптер і відібрати зразки, що зрештою повернуться на Землю для подальших наукових досліджень.

Деякі попередні марсоходи, зокрема Curiosity, покладалися у своїй роботі на сонячну енергію, але Perseverance використовує потужну ядерну батарею – через те, що світлової енергії недостатньо. NASA мало на меті провести більше експериментів і досліджень із пристроями з електричним приводом, тож Perseverance потребував значно більше енергії. До того ж марсіанський рік триває вдвічі довше за земний, та тепер ровер зможе працювати на червоній планеті й по ночах, і в умовах пилових буревіїв, що було б неможливим за умови використання сонячних батарей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 319 | Дата публікації: 02-03-2021 | Додав: adminA | Теги: енергоатом, марсохід Perseverance, ядерна енергія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]