Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Листопад » 20 » Марсіанську дослідницьку станцію в пустелі США уперше очолив українець
14:40
Марсіанську дослідницьку станцію в пустелі США уперше очолив українець


Український інженер Сергій Якимов перейняв керівництво над Марсіанською дослідницькою станцією, розташованою у пустелі Сан-Рафаель, що в американському штаті Юта. Про це пише видання інформагентство “Голос Америки”.

На станції проводяться геологічні та соціальні дослідження, що імітують умови життя астронавтів на поверхні Марса. За словами Якимова, на станції приймають різні групи з усього світу для експериментів та випробування обладнання. Станція у пустелі Сан-Рафаель вважається геологічним аналогом, оскільки геологія пустелі максимально наближена до геології Марсу.

Учасники проводять на станції двотижневі сесії, під час яких проживають у спеціальних модулях, харчуються овочами та фруктами з “марсіанської” теплиці і виходять на зовнішній простір лише в скафандрах.

Якимов закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю “системи керування літальними апаратами”. Він мріє стати астронавтом та подорожувати на Марс. Вісім років тому він увійшов до сотні претендентів на майбутню місію на Червону планету, проте нідерландська компанія Mars One, що організовувала цю місію, збанкрутувала. Однак це не зупинило його від мрії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 109 | Дата публікації: 20-11-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]