Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Липень » 23 » Мапу надр Марса створили вчені і пояснили будову Червоної планети
11:19
Мапу надр Марса створили вчені і пояснили будову Червоної планети


Команда вчених створила мапу надр Червоної планети. Ця робота стала кульмінацією десятирічних досліджень і тривалих випробувань посадкового апарата NASA InSight.

Дослідники у 2018 році зуміли встановити на марсіанській рівнині Elysium Planitia сейсмометр, який зчитував сейсмічні коливання. Вченим вдалося досконально вивчити внутрішню будову планети.

Експерти відзначають, що ядро ​​Марса виявилося набагато більше, ніж очікувалося - воно займає близько половини внутрішньої частини планети. Дослідники NASA зазначають:

На відміну від Землі, Марс не має тектонічних плит, зате його кора нагадує одну гігантську плиту.

Також команда дослідників виявила схожість Червоної планети з Землею - Марс також складається з трьох шарів: кори, мантії та ядра. Кора має глибину від 20 до 37 кілометрів і містить два-три підслої, а мантія розстеляється приблизно на 1560 км під марсіанською поверхнею.

Відзначається, що це дослідження є величезним науковим проривом. На вимір ядра Землі вченим знадобилися сотні років, а Марс розкрив свій потенціал за одне десятиріччя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 344 | Дата публікації: 23-07-2021 | Додав: adminA | Теги: вчені, мапа надр Марса, будова Червоної планети | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]