Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 27 » Маловідомі правила користування флешкою: поради
00:07
Маловідомі правила користування флешкою: поради


флешка Спочатку завжди звертайте увагу на пристрої, в які ви включаєте флешку. Вони повинні точно підтримувати цей вид накопичувача. Ви ж розумієте, що зараз вхід під USB майже навколо, але це не означає, що туди можна включати будь-що. Некоректне використання флешки може призвести до його пошкодження.

Далі, не допускайте перегріву. Флешка, як і багато пристроїв, не терпить високих температур. Деталі всередині не призначені для цього. Вони можуть легко поламатися тільки через ті, що сильно перегрілися. Якщо ви працюєте довго з накопичувачем, то іноді просто рукою перевіряйте, чи не нагрівся він більше, ніж звичайно. У разі перегріву вийміть флешку, дайте охолонути і продовжуйте роботу.

Ще одна важлива порада – користуйтеся флешкою ​​тільки коли вона справді потрібна. Буває, що людина включає накопичувач, робить все необхідне, продовжує працювати вже з кимось іншим, а флешку так і не витягує. Так чинити не варто. Це знову-таки може призвести до перегріву та виходу з ладу деталей усередині. Також не потрібно залишати флешку, коли вимикаєте та вмикаєте комп’ютер. Ці прилади не пристосовані для цього.

Наступне – пам’ятайте, що флешка це не жорсткий диск і використовувати її з тією ж метою не потрібно. Зберігайте документи або ще щось, але не для постійної роботи і не для файлів, які можуть бути втрачені або пошкоджені. Флешка це зручно, але не на 100% надійно. Як мінімум її можна втратити або пошкодити.

Тепер про зберігання файлів. Не варто багато маленьких документів зберігати окремо, потім видаляти їх і знову зберігати. Кількість циклів перезапису не безлімітна, тому це може зашкодити. Краще зробити один архів та завантажити його. Хоча тут також один нюанс. У разі пошкодження архів не відновиться.

Щодо кількості пам’яті, то флешці шкодить заповненість на 100%. Залишіть щонайменше 15% порожніми. Тут так само, як і із жорстким диском. Коли вільного місця немає, то й робота стає гіршою.

Якщо ви помітили, що флешка якось гірше почала функціонувати, зробіть форматування. Його потрібно робити так часто, як ви користуєтесь пристроєм. Якщо флешка постійно використовується, форматуйте її раз на 4 тижні.

Ну і остання порада – вимикайте флешку правильно. Наразі вже можна витягувати накопичувач прямо у будь-який момент, при цьому немає загрози втрати даних. Але так чинити все одно не варто. Краще на панелі завдань правильно вимкнути флешку і лише її забрати. Це безпечніше та не викличе проблем.

Як бачите, флешка на перший погляд простий пристрій, але потребує дотримання кількох правил. Дотримуйтесь їх і не матимете проблем ні з пристроєм, ні зі збереженими файлами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 196 | Дата публікації: 27-06-2022 | Додав: admin | Теги: флешка, користування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]