Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Серпень » 13 » Малазійські златоглазки Semachrysa jade
22:33
Малазійські златоглазки Semachrysa jade



Ентомологи відкрили новий вид златоглазок через Фліцкр
Ентомологи відкрили новий вид малазійських златоглазок Semachrysa jade, переглядаючи знімки фотографа-любителя, розміщені в фотобазі Flickr. Опис виду опубліковано в журналі ZooKeys, коротко про історію відкриття пише ScienceNow.
Фотографії незвичайної златоглазки були зроблені малазійським фотографом-любителем неподалік від Куала-Лумпура. Він розмістив знімки у відкритому доступі і попросив у співтовариства ресурсу допомоги у встановленні виду тварини. На них була зображена комаха сімейства сітчатокрилих (Neuroptera) з незвичайними плямами на крилах.

На фотографії натрапив каліфорнійський ентомолог, який порахував зображену комаху представником нового виду і розіслав знімки своїм колегам. Потім, вчений зв'язався з фотографом і переконав його повернутися в те саме місце, де рік тому були зроблені перші знімки. На основі нових фотографій та зразків комахи, посланих фотографом поштою, ентомологи описали новий вид і склали ключ для його визначення.

Цікаво, що вже після того, як опис було складено, співробітники Британського музею природної історії виявили самку того ж виду серед невивчених експонатів своєї колекції.

За оцінками вчених, у середньому на рік відкривається близько 18 000 нових видів. Багато які з них виявляються в нерозібраних колекціях музеїв. За оцінками фахівців, тільки в гербаріях по всьому світу зберігаються близько 35 000 невідомих видів рослин. Нещодавно міжнародна група вчених дала старт проекту, який поставив за мету відкрити 10 мільйонів нових видів за 50 років. Основною базою проекту став Британський музей природної історії.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1781 | Дата публікації: 13-08-2012 | Додав: adminA | Теги: Малазійські златоглазки Semachrysa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]