Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2016 » Листопад » 29 » Майже мільйон німців хакерська атака позбавила доступу до інтернету
20:17
Майже мільйон німців хакерська атака позбавила доступу до інтернету


 

Через атаку хакерів на комунікаційні мережі німецької компанії Telekom у понеділок 28 листопада близько 900 тисяч із 20 мільйонів користувачів не могли отримати доступу до мережі інтернет.

Такого висновку дійшли у Федеральній службі з безпеки інформаційної техніки. Як стверджують у службі, "на роутери (пристрої для зв'язку з інтернетом - Ред.) було вчинено зовнішній вплив". Виправити помилку можна було за допомогою оновлення програмного забезпечення роутера.

Як повідомляє служба, атака носить глобальний характер і здійснювалася "з усього світу". Її метою було інфікувати роутери певних моделей шкідливим програмним забезпеченням. Через інфікування пристрої не могли повторно підключитися до мережі Telekom. Атака була спрямована також і на урядову мережу, однак там "завдяки наявним засобам захисту" вона не мала наслідків. Станом на вечір понеділка мережі Telеkom відновили роботу майже в повному обсязі.

Нагадаємо, днями, під час саміту Україна-ЄС, сайт Єврокомісії атакували хакери. Сервер відомства у Брюсселі зазнав атаки, але кіберзлочинцям не вдалося заблокувати його роботу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1268 | Дата публікації: 29-11-2016 | Додав: adminA | Теги: мільйон німців, хакерська атака, доступ, Інтернет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]