Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Вересень » 11 » М'які акумулятори з деревини винайшли вчені
22:35
М'які акумулятори з деревини винайшли вчені


 

Новий вид акумулятора з деревної маси створили вчені зі Швеції та США. Еластичний і дуже міцний акумулятор дозволяє зберігати більше енергії, займаючи при цьому менше простору, повідомляє AlphaGalileo.

​Команда вчених з Королівського технологічного інституту і Стенфордського університету відкрила новий спосіб отримання еластичних батарей високої ємності з деревної маси.

З аерогеля, отриманого з волокон дерева, були зроблені піноподобні батарейка і суперконденсатор. Головна відмінність нового виду батареї — можливість надавати їй різних форм, наприклад, одягу чи автомобільного кузова, і навіть перетворювати на тривимірні структури.

Щоб отримати аерогель, ученим потрібно було створити з целюлози наноцелюлозу, зробивши її в мільйон разів тоншою. Наноцелюлозу розчинили і висушили за допомогою заморозки, а потім стабілізували молекули отриманого матеріалу. На завершення отриманий матеріал покрили спеціальним електропровідним чорнилом.

Завдяки цій технології вчені створили тривимірний суперконденсатор із електродами з нанотрубок і гібридну батарейку. Як показали випробування, навіть за деформації в 75% обидва пристрої повністю функціонують. При цьому суперконденсатор стабільно пропрацював 400 циклів зарядки-розрядки.

Акумулятор із деревини також виявився не тільки гнучким, але й нечутливим до ударів і струсів. Як відзначають учені, на подібних пристроях цього вдалося домогтися вперше. 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1269 | Дата публікації: 11-09-2015 | Додав: adminA | Теги: деревина, м'які акумулятори, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]