Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2013 » Грудень » 10 » Людей щасливішими роблять труднощі
21:49
Людей щасливішими роблять труднощі


Життєві труднощі роблять людей щасливішими

Найбільш хворобливі переживання в житті можуть мати і позитивний вплив на людей, вважають учені. На їх думку, життєві труднощі допомагають людям більше цінувати маленькі радощі.

Нове дослідження припускає, що люди, які пройшли через розлучення і впоралися [зі смертю коханої людини, частіше насолоджуються невеликими радощами у повсякденному житті. У цілому, в ході дослідження вченими було вивчено 14986 дорослих. Дослідники прагнули з’ясувати, як тяготи життя впливають на їх здатність насолоджуватися позитивними моментами.

Дослідники з Університету Британської Колумбії (University of British Columbia) та Школи менеджменту в Університеті Помпеу Фабра (School of Management, Universitat Pompeu Fabra), Барселона, спочатку визначали ставлення учасників до хворобливого досвіду, в тому числі, до важкої втрати і розлучення.

Піддослідним було запропоновано вказати, чи довелося їм пережити ці події, і якщо так, то уточнити, чи змогли вони подолати цей стресовий період в житті, або вони все ще продовжують з ним боротися. Потім учасникам представлялися шість сценаріїв, які повинні були викликати позитивні емоції. Зокрема, похід в гори чи прогулянку до водоспаду. Це робилося для того, щоб побачити, як позначається їх минуле на можливість отримання задоволення в сьогоденні.

У ході дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі "Соціальна психологія та особистість”, виявилося, що люди, які раніше мали справу з болем, частіше радіють дрібницям. Провели дослідження Алісса Крофт (Alyssa Croft), Елізабет У. Данн (Elizabeth W. Dunn) і Джорді Квоідбеч (Jordi Quoidbach).

У людей, які у минулому мали справу зі серйозними проблемами, був відзначений підвищений потенціал для насолоди від маленьких радощів, пишуть дослідники. Тим не менш, вони також дійшли висновку, що люди, які борються з розлученням і все ще не оговталися після втрати близької людини, не схильні радіти, повідомляє The Huffington Post.

Таким чином дослідження підтверджує сентенцію: "Те, що не вбиває, робить нас сильнішими ", а також свідчить про те, що люди, яким довелося перенести в житті досить серйозні труднощі, краще цінують маленькі радощі.





За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1638 | Дата публікації: 10-12-2013 | Додав: adminA | Теги: труднощі роблять людей щасливішими | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]