Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 22 » Летіли на урядовий квартал шість "Кинжалів", Patriot спрацював автоматично - Світан
13:58
Летіли на урядовий квартал шість "Кинжалів", Patriot спрацював автоматично - Світан


За його словами, росіяни навряд чи повторять масовану атаку "Кинжалами", оскільки цих ракет у них дуже мало.

росія почала запускати по Україні гіперзвукові ракети "Кинжал" відразу після того, як під Брянськом загадково впали п'ять військових бортів. Під час однієї з масованих атак рекордні шість "Кинжалів" летіли на урядовий квартал.

Про це заявив військовий експерт Роман Світан. За його словами, ракети летіли по цілях, а не в одну точку.

"Йшли (ракети) на урядовий квартал. Шість "Кинжалів" не в одну точку йшли. Вони йшли по визначених цілях. Patriot працював у штатному режимі. При чому, за тим відео, яке є у мережі, це автоматичний режим", - зазначив Світан.

За його даними, ракети збивали всього дві пускові установки Patriot. "Мозок" цієї системи автоматично вирішив не залучати інші установки, яких могло бути до восьми.

Експерт зауважив, що ракета могла б пошкодити Patriot, але точно не знищити його. Пошкодження можливі, коли металеві уламки ракети впадуть на пускову установку.

За його словами, росіяни точно знали, що не вивели із ладу Patriot, але брехали про це, аби приховати знищення "Кинжала" і підняти переможний дух у суспільстві. Повторної атаки "Кинжалами" не буде, впевнений Світан. Він зауважив, що росія у паніці, бо їхні "незбивні ракети" збито.

ЗРК Patriot в Україні

23 квітня в Україну прибув один з обіцяних дивізіонів американських ЗРК Patriot. Пізніше на бойове чергування вийшов і другий дивізіон Patriot.

За допомогою цієї системи українські сили ППО змогли перехоплювати та знищувати російські ракети "Кинджал", що окупанти називали "гіперзвуковими".

Тим часом росіяни мріють знищити ці ЗРК. Після масованої атаки "Кинжалами" рф заявила, що одна установка була повністю знищена після однієї з ракетних атак. В ЗМІ була інформація, що пошкодження були незначними, а систему навіть не доведеться вивозити за межі України для ремонту, тому вона продовжила захищати Україну від ворожих атак.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 118 | Дата публікації: 22-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]