Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 25 » Легкий та важкий бетон: властивості
12:48
Легкий та важкий бетон: властивості


Легкий та важкий бетон: властивості

заливка бетон Головним матеріалом в процесі будівництва виступає бетонна суміш, яка служить основою легкого та важкого бетону. Для створення важкого бетону застосовують цемент, заповнювач крупного розміру (щебінь, граніт, гравій) і воду. Легкий бетон активно застосовується в будівельній сфері. Його теплотехнічні показники трохи краще, ніж, наприклад, у важкого бетону. Крім того, використання легкого бетону дає можливість підвищити звукоізоляцію приміщення. Для нього заповнювачем послужать дрібні цегельні уламки, тирса, шлаки або солома. Розглянемо більш детально про використання бетону в нашій статті. Але спочатку хочемо зауважити, що дізнатися ціни на заливку бетону у Львові ви можете перейшовши за посиланням https://www.skb.lviv.ua/services/zalivka-betonu/, якщо у вас виникнуть будь-які питання, то фахівці сайту skb.lviv.ua радо прийдуть вам на допомогу.

Використання важкого бетону

Застосування в будівництві такого матеріалу, як бетон обумовлено його чудовою якістю - підвищена міцність на стискання. Як правило, в будівлях, де передбачаються проектом монолітні залізобетонні несучі конструкції, використовується переважно важкий бетон. Важливо і те, що саме такий матеріал знижує вплив середовища на металевий каркас, що перешкоджає утворенню на його поверхні корозії. Такий вид бетону успішно застосовується при будівництві шосе, гідротехнічних конструкцій, при створенні басейнів і саун.

заливка бетон

Є також дуже важкий бетон, заповнювачем при його виробництві служить матеріал з великою питомою масою. Зазвичай, в якості природного заповнювача застосовується барит. Такий тип бетону незамінний при будівництві ядерних об'єктів.

Використання легких бетонів

Коли будується невисоке житло, має приблизно 2-3 поверхи, то найдоцільніше застосовувати легкий бетон. Для побудови маленьких будиночків важкий бетон буде досить дорогим. Рекомендується спробувати підібрати будівельні відходи, застосовувати їх в якості спеціального заповнювача. Так ви отримаєте бетон, що цілком підходить для будівництва.

Легкий бетон за структурою поділяється на такі види:

  • пористий;
  • поризований;
  • великогабаритний.

При використанні легких бетонів сама вага споруди істотно зменшується, тому в зонах з високою сейсмічною активністю застосовують для будівництва легкий бетон.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 336 | Дата публікації: 25-09-2021 | Додав: admin | Теги: властивість, легкий, важкий, заливка, бетон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]