Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Лазерну зброю створили вчені
23:17
Лазерну зброю створили вчені



 

Найближчим часом Lockheed Martin думає почати виробництво лазерів для літаків, вертольотів, кораблів і автомобілів військового призначення. Волоконний лазер Athena потужністю в[ тридцять Ватт - це енергетична зброя націленої дії, створена з використанням технологій лазерної системи ADAM. Прилади даного пристрою можуть з високою точністю виявляти і вести цілі, які знаходяться на 5-кілометровій віддалі.

За допомогою з'єднання декількох лазерних блоків, вченим вдалося отримати лазерний промінь, який володіє потужною силою. На першому випробуванні цієї лазерної зброї в водах Сполучених штатів Америки, з дистанції майже два кілометри були вражені гумові човни. Всього за тридцять секунд лазер зміг прошити всі шари гумової оболонки гумового човна, що призвело до його затоплення. Під час цього ж експерименту лазерна система успішно використовувалася для ураження ракет і безпілотних літальних апаратів.

Лазер компанії Lockheed Martin це не перша розробка бойової лазерної установки , яка може відстежувати і знищувати цілі, але з існуючих вона є найбільш мобільною і вимагає менших витрат енергії, при цьому набагато дієвіша пристроїв свого роду.

На сьогоднішній день розробки лазерної зброї знаходяться ще тільки на початку шляху свого розвитку. Експерти у військовій сфері вважають, що на даному етапі поки ще рано застосовувати лазер як бойову зброю, бо ще не вирішена проблема джерела енергії і дифузії променя на далеких відстанях


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1322 | Дата публікації: 20-04-2015 | Додав: adminA | Теги: лазерну зброю створили вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]