Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Квітень » 26 » Квадрополярна полярність Сонця
22:04
Квадрополярна полярність Сонця



За словами Національної астрономічної обсерваторії Японії, а також інших інститутів, полярність сонячних магнітних полів зміниться, і в травні вона стане квадропролярною, що означає, що позитивні поля з'являться на Північному і Південному полюсах а негативні - на екваторі.

Коли триста років тому стався схожий феномен, середня температура Землі дещо знизилася.

Очолювана професором обсерваторії Саку Тцунета дослідницька команда проаналізувала дані з магнітних полів, використовуючи наглядовий супутник Хінод, і підтвердила, що полярність магнітного поля Північного полюса в липні минулого року почала змінюватися.

Дослідники також виявили, що магнітне поле на Південному полюсі, який, як очікується, повинне було змінитися разом з Північним полюсом, зберігає позитивну полярність, забезпечуючи формування квадрополярного магнітного поля.

Причина зміни полярних полів досі не зрозуміла. Проте, відомо, що зрушення полів збігається зі збільшенням і зменшенням кількості сонячних плям протягом приблизно 11-річного циклу.

В даний час цикл сонячних плям протягнувся майже на 13 років. Аналогічна ситуація сталася в 17-18 століттях, коли середня температура в Північній півкулі зменшилася на 0,6 C. Команда дослідників вважає, що тоді також стався патерн квадрополярності.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1826 | Дата публікації: 26-04-2012 | Додав: adminA | Теги: Квадрополярна полярність Сонця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]