Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Листопад » 23 » Кромка меблева з ПВХ: що потрібно про неї знати
18:50
Кромка меблева з ПВХ: що потрібно про неї знати


Кромка меблева з ПВХ: що потрібно про неї знати

Кромка меблева з полівінілхлориду (ПВХ або PVC) виготовляється з відходів нафти та солі. Від першого одержують етилен. Останній у своєму складі має хлор, який, вступаючи в реакцію з етиленом, утворює дихлоретан. Що в свою чергу переробляється двоетапною реакцією. В результаті якої утворюється полівінілхлорид. Полівінілхлорид речовина без смаку та запаху. На кромку перетворюється шляхом плавки. Є екологічно чистим та безпечним для людини матеріалом. Окрім випадку, коли нагрівається до ста градусів. При високих температурах виділяється хлороводень. Як правило, останній негативно діє на організм людини. У нормальних умовах вона є вологостійким матеріалом.

кромка меблі пвх

Перейшовши за посиланням https://tomek.lviv.ua/catalog/krayki/ можна дізнатися більше про різні види кромок та їх відмінності, а також вигідно замовити їх онлайн в Україні. Зокрема, тут доступна і кромка ПВХ. Використовують її для оздоблення:

  • столів;
  • стільців;
  • шаф;
  • дверей.

Кромка меблів без стрічки не тільки небезпечна, а й виглядає не гарно. Сам матеріал – ПВХ хімічно стійкий.

Кромка ПВХ: використання та виготовлення

Кромкова стрічка використовується для виготовлення меблів. Виготовляється з полівінілхлориду і постає як обробний матеріал. Використовується для облицювання необроблених торців меблів та надає вигляду матеріалу. Відрізняється високою міцністю та здатністю захищати від вологи. Перешкоджає випаровуванню клеєних матеріалів, що використовуються при виготовленні деревини.

Під час обробки меблів проводиться поклейка кромкової стрічки. Вона є зносостійкою, екологічно чистою і має пластичність. Завдяки зручності при використанні та легкості обробки вона стала лідером серед конкурентів.

Виготовляються різні види кромки ПВХ. Зустрічаються за товщиною – від 0,4 мм до 4 мм та за шириною від 19 до 54 мм. Відповідний розмір вибирається залежно від механічного навантаження та зовнішнього вигляду.

кромка меблі пвх

Температурний режим цього матеріалу невеликий. Він коливається від -5 до +45 градусів. З цієї причини залишати меблі на вулиці не рекомендується.

Розрізняють дві технології приклеювання кромки:

  1. для кромки із клеєм;
  2. для кромки без клею.

Перший варіант

Спочатку вимірюються краї виробу. Ширина оздоблювального матеріалу має бути більшою. Наступним етапом роботи є вибір кольору оздоблювальної стрічки. Завдяки різноманітності продукції, зокрема представленої на сайті tomek.lviv.ua, з вибором проблем не буде.

Далі - край місць, куди клеїться кромка, обробляється наждачним папером. Це необхідно для досягнення рівної поверхні, для отримання максимально якісної обробки. Кромкову стрічку необхідно склеїти ширше, а залишкові краї відрізають.

Потім - гаряча обробка. Для цього нагрівають праску і пригладжують спочатку одну потім іншу сторону.

Другий варіант

Для цього методу буде потрібен універсальний клей і шматок ганчірки. Інструкцію із застосування клею потрібно прочитати. Щоб щільно склеїти достатньо користуватися багатошаровою повстю. Повсть необхідно згорнути в брус. Брус над кромкою ретельно стискається всім тілом. При цьому паралельно згладжується поверхня. Після успішної роботи кромку залишають на деякий час. Після - залишки можна прибрати.

Таким чином, при необхідних навичках оздоблення меблів кромкою не складе труднощів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 328 | Дата публікації: 23-11-2021 | Додав: admin | Теги: пвх, Меблі, кромка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]