Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 30 » Креативний підхід до вивчення складних предметів
17:10
Креативний підхід до вивчення складних предметів


У шкільній та університетській програмах є не лише окремі теми, осягнення яких вимагає значних зусиль, а й предмети. Наведемо як приклад математику, фізику, теоретичну механіку, економіку, цивільне право тощо. Одним студентам вивчення цих наук дається легко, у інших вивчення займає місяці. У другому випадку простіше замовити курсову, щоб успішно пройти захист. Інші виявляють тривожність у зв’язку з тим, що ризикують отримати погану оцінку, не засвоївши навчальний матеріал. Звідки беруться страхи? Їх коріння починається у дитинстві, коли малюк йде вперше до школи, а батьки переконують його в тому, що математика — одна з найважливіших дисциплін, тому її треба обов’язково вчити. Пам’ятаючи настанову, дитина при зустрічі з труднощами починає панікувати. Добре, якщо поряд буде досвідчений вчитель, який вкаже на правильне виконання завдання і цим раз і назавжди доведе, що не варто боятися математичних завдань. Однак трапляються випадки, коли один неуспіх закріплюється низкою інших.

Вивчення складних предметів студентами

Уникнення професій, пов’язаних з математичними дисциплінами, негативно впливає на суспільство. Адже кількість молодих людей, які вирішують пов’язати життя з професією гуманітарного спрямування, висока. Наприклад, у США не вистачає фахівців природничих наук, тому питання подолання математичної тривожності є актуальним. Тамтешні дослідники вважають: причинами, чому студенти уникають вивчення складних предметів, є батьківська тривожність і навчання у вчителів, які не люблять математику.

Щоб вивчення складних предметів було успішним, необхідно дати можливість студенту відчути успіх. На перших етапах вивчення завдання мають ґрунтуватися на особистому досвіді студента, шкільній програмі. Досягнення невеликих цілей викликає радість і задоволення, а це, своєю чергою, зберігає позитивну мотивацію. Поступове ускладнення задач відповідає вимогам навчальної програми щодо необхідності осягнення тем та дозволяє студентам не втратити позитивну налаштованість.

Які підходи варто застосовувати для вивчення складних предметів

Застарілі методики — одна з причин виникнення проблем в учнів та студентів. Способом подолання труднощів є заняття у малих групах. В чому перевага такої форми? Вона посилює цікавість до навчання, адже учень встановлює з учителем персональний зв’язок. Особливо актуальним заняття у малій групі видається для студентів. Якщо в шкільному класі навчаються в середньому 25-30 чоловік, то на лекціях в університетському потоці може збиратися понад 200 осіб. Викладач фізично не може відповісти на питання всіх присутніх.

Індивідуалізація навчання — ключ до успіху. Що більше наставник хвалитиме за виконання поставлених завдань і ставитиме досяжні цілі, тим більше мотивації матиме учень, а прогрес буде помітний для нього самого. Індивідуальні заняття підвищують віру студента в себе і власні сили. Поряд немає нікого, хто б критикував чи ставив низькі оцінки.

У вивченні складних предметів допоможе репетитор або наша онлайн допомога студентам від studenthelp. Заняття з наставником відбуваються у зручній онлайн-формі. Можна не витрачати багато часу на дорогу туди й у зворотному напрямку. Надійного інтернет-зв’язку і ноутбука виявиться достатньо. Онлайн-репетитор приділить увагу складним темам, відповість на питання, які учень не поставив би на уроці через сором’язливість, страх здатися нерозумним тощо.

Ігрова форма навчання — креативний підхід, завдяки якому підвищується зацікавлення учнів. Її актуальність висока у молодших та середніх класах, хоча тематичні вікторини й логічні завдання викликають цікавість старших школярів і студентів. Цінність гри полягає в невимушеності форми. Передбачаються прості й зрозумілі формулювання завдань, а на виконання відводиться певний час. Ігрова форма встановлює атмосферу доброзичливості й меншої вимогливості, адже результат студента чи школяра не будуть оцінювати з усією суворістю.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 108 | Дата публікації: 30-10-2023 | Додав: admin | Теги: вивчення, предмет, студенти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]