Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Листопад » 13 » "Космічний аметист" зірки, яка вмирає показав Hubble
14:48
"Космічний аметист" зірки, яка вмирає показав Hubble


Hubble показав "космічний аметист" зірки, яка вмирає

Структура IC 4593, в якій знайшли "космічний аметист", розташована на відстані у близько 7,8 тис. світлових років від Землі

Телескоп Hubble Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) зробив знімки планетарної туманності IC 4593, що знаходиться у сузір'ї Геркулес. Про це повідомляється на NASA.

Згідно з повідомленням, структура IC 4593 розташована на відстані у близько 7,8 тис. світлових років від Землі.

Зазначається, що на Землі аметисти можуть утворюватися, коли бульбашки газу в лаві охолоджуються за належних умов. У космосі ж зірка, що вмирає, з масою, подібною до Сонця, здатна створити структуру, рівну привабливості цих каменів.

Завдяки обсерваторії Чандри від NASA, астрономи виявили бульбашку ультрагарячого газу (понад 1 млн градусів Цельсія) в центрі однієї з цих зірок, в якій закінчується "паливо", а саме планетарну туманність під назвою IC 4593.

Астрономи назвали IC 4593 "планетарною туманністю", але назва оманлива, адже цей клас об'єктів не має нічого спільного з планетами. Насправді планетарна туманність утворюється після того, як внутрішність зірки з масою Сонця скорочується, а її зовнішні шари розширюються і охолоджуються.

Раніше повідомлялося, що космічний телескоп Hubble зафіксував "космічний водоспад" у Всесвіті. Так званий "водоспад" утворився після того, як галактика NGC 2799 втягнулась в центр іншої галактики NGC 2798.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 377 | Дата публікації: 13-11-2020 | Додав: adminA | Теги: яка вмирає, Hubble, космічний аметист зірки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]