Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2020 » Серпень » 8 » Контракт на 316 млн доларів уклали зі SpaceX Пентагон
17:52
Контракт на 316 млн доларів уклали зі SpaceX Пентагон


пентагон SpaceX SpaceX отримав контракт від міністерства оборони США сумою 316 мільйонів доларів. Йдеться про запуск космічних апаратів для військових Сполучених Штатів у найближчі п'ять років - 2022 - 2027рр., повідомляє CNN Business.

У рамках цього ж конкурсу угоду з Пентагоном укладе і космічне підприємство United Launch Alliance. Угода з ULA на такий самий період складе 337 мільйонів доларів. "ULA обслуговуватиме 60% усіх супутників національної безпеки, які планується запустити до 2027 року. SpaceX візьме на себе роботу над рештою 40%", - йдеться в повідомленні.

Наразі, згідно з публікацією Пентагону, конкретну кількість запусків у контракті не визначено. Кількість пусків в інтересах нацбезпеки з космодромів на мисі Канаверал і Ванденберг, встановлюватиметься щорічно.

Видання наголошує, що SpaceX і ULA вже не перший рік підтримують дуополію щодо існуючих запусків для гарантування національної безпеки. United Launch Alliance - спільне підприємство корпорацій Boeing і Lockheed Martin.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 392 | Дата публікації: 08-08-2020 | Додав: admin | Теги: пентагон, контракт, SpaceX | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]