Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 9 » Концепт місячної бази, яка буде надрукована на 3D-принтері, показали у NASA
00:07
Концепт місячної бази, яка буде надрукована на 3D-принтері, показали у NASA


Американська компанія AI SpaceFactory представила проект місячної бази, надрукованої на 3D-принтері, яка здатна захистити астронавтів від радіації, метеоритів та місяцетрусів.

NASA розраховує до 2030 року здійснити повторну висадку своїх астронавтів на Місяць на Південному полюсі супутника в рамках програми Artemis.

LINA (Lunar Infrastructure Asset), як було названо базу, буде побудовано автономними роботами біля кратера Шеклтона, де майже безперервне сонячне світло на вершинах забезпечуватиме базу сонячною енергією. У той же час, постійна тінь усередині кратера дозволить збирати водяний лід.

концепт місячна база 3D-принтер

База AI SpaceFactory матиме романські арки, увінчані більш ніж 8 футами місячного ґрунту, а також три окремі блоки, які мають спільний внутрішній двір. За словами інженерів, ця база зможе простояти на Місяці близько 50 років.

Площа кожного блоку складає 75 квадратних метрів, а площа центрального майданчика становить 90 квадратних метрів.

Дизайн корпусу, надрукований на 3D-принтері, також включає фотоелектричне дерево для уловлювання та збору сонячної енергії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 227 | Дата публікації: 09-07-2022 | Додав: admin | Теги: база, друк, 3D-принтер, концепт, NASA, місячна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]