Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 9 » Комерційні перевезення в капсулах Hyperloop можуть розпочати з 2027 року - "революція в подорожах"
12:55
Комерційні перевезення в капсулах Hyperloop можуть розпочати з 2027 року - "революція в подорожах"


Комерційні перевезення американської компанії Virgin Hyperloop можуть початися вже у 2027 році. Швидкість капсули на магнітній подушці буде збільшуватися в безповітряних вакуумних тунелях до 1 200 кілометрів на годину.

Про це заявив співзасновник і виконавчий директор проєкту Джош Гігель.

За його словами, капсули розраховані на 28 пасажирів. Їх можна буде використовувати для переїздів на великі відстані й для перевезення вантажів.

На першому етапі Virgin Hyperloop планує запустити пасажирські маршрути в Індії, де транспортна система перевантажена, і в Саудівській Аравії, де відсутня інфраструктура.

Джош Гігель переконаний, що Hyperloop стане тим видом транспорту, який уперше за 100 років «здійснить революцію в області подорожей», як це зробили свого часу автомобілі, поїзди та літаки.

«Це починається з того, що двоє людей їдуть на Hyperloop. А закінчується тим, що сотні мільйонів людей їдуть на Hyperloop», — додав він.

Що це за технологія?

Концепцію транспортної системи Hyperloop у 2013 році запропонував американський підприємець Ілон Маск. Вона передбачає створення системи, у якій пасажирські капсули переміщаються трубами зі зниженим тиском на швидкості, близькій до швидкості звуку.

Американська компанія Virgin Hyperloop із Лос-Анджелеса, яка займається розробкою такої системи, планувала розганяти свої капсули до 966 кілометрів на годину або навіть швидше.

Там наголошують, що поїздка між Нью-Йорком і Вашингтоном (320 км) займатиме у їхньому Hyperloop лише 30 хвилин. Це вдвічі швидше, ніж політ комерційного реактивного літака, і в чотири рази швидше, ніж поїздка швидкісним потягом.

Хто ще розробляє Hyperloop?

Американці — не єдині. Канадська Transpod та іспанська Zeleros також прагнуть перевернути уявлення світу про традиційні пасажирські та вантажні перевезення, розробляючи схожі технології. Вони переконані, що Hyperloop не лише скоротить час, проведений у подорожі, а й зменшить затори та вплив на екологію, пов'язаний із викидами бензинових та дизельних двигунів автомобілів.

Україна теж хотіла Hyperloop

15 червня 2018 року тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав договір про співробітництво з Hyperloop Transportation, яка займається розробкою та будівництвом швидкісного сполучення. Він обіцяв запустити тестову ділянку Hyperloop у 2019 році.

Однак уже його наступник Владислав Криклій назвав абсурдною ідею будувати в Україні систему вакуумних потягів Hyperloop.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 330 | Дата публікації: 09-05-2021 | Додав: adminA | Теги: «революція в подорожах», капсули Hyperloop, комерційні перевезення, 2027 р | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]