Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2013 » Квітень » 21 » Колишній топ-менеджер "Газпрому" Влада Русакова буде курирувати газовий бізнес "Роснєфті"
19:59
Колишній топ-менеджер "Газпрому" Влада Русакова буде курирувати газовий бізнес "Роснєфті"




Влада Русакова, з 1995 року працювала в "Газпромі", 3 квітня 2013 призначена віце-президентом - директором департаменту розвитку газового бізнесу "Роснєфті", повідомив агентству "Прайм" представник компанії.

"Прихід в компанію нового менеджера такого масштабу - це ще один крок по зміцненню команди вищого керівництва компанії. Компетенція Влади Вілоріковни буде органічно застосована в рамках розвитку газового бізнесу компанії. Газовий блок як один з основних напрямків корпоративного розвитку ВАТ" НК "Роснефть" значно зміцнюється з приходом Русаково
ї ", - заявив він.

Русакова пішла з "Газпрому" в грудні минулого року. Вона була одним із старожилів компанії, в газовій галузі працювала з 1987 року, а в газовому холдингу - з 1995 року. З 2003 року вона входила до складу правління.

Русакова вважалася людиною з команди колишнього глави концерну Рема Вяхірєва, але з приходом в "Газпром" Міллера зберігала свої позиції - той в перші роки відчував гострий дефіцит власних кадрів.

Як пише "Комерсант", всередині монополії Влада Русакова завжди "прямо висловлювала свою думку", навіть якщо воно не збігалося з думкою керівництва, і відкрито критикувала багато напрямків діяльності монополії, зокрема, економічно неефективні грандіозні будови "Газпрому". Тема її звільнення періодично піднімалася з 2010 року, але воно відбулося тільки наприкінці 2012 року. Формальною причиною стало досягнення пенсійного віку.

Русакова закінчила в 1977 році Московський інститут нафтохімічної і газової промисловості ім. І.М. Губкіна за спеціальністю "проектування і експлуатація газонафтопроводів, газосховищ і нафтобаз", крім того отримувала додаткову освіту в аспірантурі того ж інституту. У газовій галузі працює з 1978 року.

Головний газовий актив "Роснефти" - 51% "Ітери" (її доведені запаси складають 372 400 000 000 кубометрів газу і 15700000 тонн конденсату). На початку квітня головою правління "Ітери" став перший віце-президент "Роснафти" Едуард Худайнатов.

У віданні Влади Русаков
ої будуть стратегічні питання, а не операційні. Крім того, вона дуже важливий гравець в апаратній боротьбі проти "Газпрому", з якого пішла не дуже добре - її зробили крайньою
в тому, що компанія виявилася не готова до змін на ринку, говорять джерела в компанії.

"Роснефть" оголосила про плани з різкого зростання видобутку газу восени, але активно включилася в боротьбу за газовий ринок в січні. Саме тоді Ігор Сєчін офіційно став на бік НОВАТЕК у боротьбі за демонополізацію експорту газу. До цього моменту "Роснефть" вже отримала основну частину ліцензій на російському шельфі, де, як вважається, переважають запаси газу - його вона розробляє з іноземними партнерами з числа найбільших міжнародних нафтогазових концерні.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1713 | Дата публікації: 21-04-2013 | Додав: adminA | Теги: бізнес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]