Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Коли Земля перетвориться в “духовку”- вчені назвали терміни
19:35
Коли Земля перетвориться в “духовку”- вчені назвали терміни


 


Вчені назвали терміни коли Земля перетвориться в “духовку”

В недалекому майбутньому Земля може повернутися до стану палеоценово-еоценового термічного максимуму (ПЕТМ), який вже одного разу спостерігався на планеті – 56 мільйонів років тому. Однак завдяки активній діяльності людини історія може повторитися.

Нове дослідження показало, що люди закачують вуглекислий газ в атмосферу зі швидкістю, яка в дев’ять-десять разів перевищує викид парникових газів під час ПЕТМ, явища глобального потепління, яке трапилося приблизно 56 мільйонів років тому.

Якщо викиди вуглецю продовжать рости, загальна кількість вуглекислого газу, що впорскується в атмосферу в зв’язку зі спалюванням викопного палива, може досягти кількості, що виділяється під час ПЕТМ, вже в 2159 році.

“Нас з вами вже не буде тут в 2159 році, але це всього лише через чотири покоління”, – зазначив Філіп Джінгеріх, дослідник палеоклімату в Мічиганському університеті.

Наслідки ПЕТМ поки вчені спрогнозувати точно не можуть. Однак дуже ймовірно, що ці умови спровокують масове вимирання частини тварин і рослин. А кільком поколінням людей доведеться миритися з сильною спекою.

Раніше повідомлялося, що вчені передбачили серйозне погіршення природних умов, які призведуть до зростання смертності серед людей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 654 | Дата публікації: 21-02-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, терміни, Земля перетвориться в “духовку” | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]