Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 26 » Коли відбуватимуться, які дні будуть небезпечними - магнітні бурі у січні 2023
11:13
Коли відбуватимуться, які дні будуть небезпечними - магнітні бурі у січні 2023


Вчені розповіли, коли очікуються магнітні бурі у січні. Відповідний розклад представлений на сайті Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

За даними центру, у січні очікується низька сонячна активність з невеликою імовірністю спалахів М-класу.

Відповідно до прогнозу, у січні можливі незначні магнітні бурі:

  • 3-5 січня;
  • 19-20 січня.

Магнітні бурі в Україні на понеділок, 26 грудня

Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі, адже магнітосфера Землі буде у збудженому стані?

Лабораторія сонячної астрономії ІКІ та ІСЕФ повідомляє, що зафіксовано обурення магнітного поля і в неділю 25 грудня розпочалася затяжна магнітна буря, яка триватиме чотири дні. Її рівень – G1 – характеризують як слабкий.

Однак і такі збурення поля здатні вплинути на деякі групи людей. Найбільш уразливі ті, хто має серцево-судинні захворювання, хто має проблеми з тиском. І в них можуть виникнути біль голови, слабкість.

Намагайтеся протягом усього несприятливого періоду не нервувати, ні з ким не вступати в конфлікти, не звертати уваги на подразники, не перевантажувати себе фізичними навантаженнями. Влаштуйте собі протягом дня дві або три додаткові перерви, коли можна просто посидіти і трохи перепочити.

Намагайтеся більше відпочивати. Можна влаштувати спа-процедури вдома, прийняти заспокійливу ванну, послухати приємну музику, почитати книгу або подивитися комедію.

Необхідно зробити ваше щоденне харчування легшим, прибравши з нього важку та жирну їжу. Потрібно дотримуватися водного режиму, тобто вживати якнайбільше чистої води. Рекомендовано вживання трав’яного чаю, а також заспокійливих засобів на рослинній основі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 158 | Дата публікації: 26-12-2022 | Додав: adminA | Теги: 2023, магнітні бурі, січень | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]