Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Червень » 24 » Коли і де спостерігати за Суперповнею - полуничний місяць
15:22
Коли і де спостерігати за Суперповнею - полуничний місяць


24 червня у світі відбудеться унікальне астрономічне явище – над Землею зійде остання Суперповня 2021 року, яка отримала назву Полуничний місяць

Коли і де можна спостерігати Полуничний місяць

24 червня у четвер о 21:40 за київським часом в Україні можна буде побачити Полуничний місяць. Роздивитися його пересічний спостерігач неозброєним оком зможе лише після того, як Місяць підніметься над обрієм. Крім цього, спостерігати рідкісне явище можна буде впродовж трьох днів, доки Місяць не піде на спад.

Вчені стверджують, що Місяць матиме яскравий жовтий чи то жовто-гарячий колір і лише подекуди його забарвлення матиме рожево-червоні відтінки.

Назвою ж "полуничний місяць" явище завдячує індіанцям Північної Америки, які охрестили так повню у червні, адже саме у цей місяць вони збирають врожаї полуниці. Також у світі така повня носить назви Суничний місяць, Рожевий місяць, Спекотний (Гарячий) місяць або Медовий місяць.

Збіг із назвою першого місяця після шлюбу – не випадковість. Деякі дослідники вважають, що так перший період у житті нової сім'ї назвали тому, що у Європі епохи Відродження більшість шлюбів бралися саме у червні. Крім того, медовий місяць – "найсолодший", як на небі, так і у сімейному житті.

За даними NASA, це буде остання Суперповня 2021-го року, проте Місяць буде перебувати трохи далі до Землі, ніж під час останніх двох Суперповень.

Зазначимо, що Супермісяцем називають таке положення світила, коли Місяць перебуває у найближчій до Землі точці на своїй орбіті, відомій як перигей. Він здається трохи більшим і яскравішим, ніж звичайний повний місяць, а тому і отримав приставку "супер".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 348 | Дата публікації: 24-06-2021 | Додав: adminA | Теги: полуничний місяць, Суперповня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]