Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Квітень » 23 » Коаліцію вчених NASA створило для пошуку позаземного життя
22:16
Коаліцію вчених NASA створило для пошуку позаземного життя


 

Схоже, всередині аерокосмічного агентства NASA починають усвідомлювати, що пошук позаземного життя окремими, незалежними один від одного астрономами і роботизованими роверами є не найефективнішим методом вирішення поставленого завдання.

Тому агентство вирішило кілька поміняти підхід у цьому аспекті і створило ініціативу Nexus for Exoplanet System Science (NExSS), під егідою якої NASA збирається об’єднати і створити свого роду коаліцію вчених, що вивчають астрофізику, Землю, інші планети і Сонце.

На думку NASA, застосування колективних знань і досвіду в пошуку позаземних форм життя зможе надати суттєві перспективи у вирішенні поставлених питань і дозволить відкрити напрями досліджень, які було неможливо здійснити в поодинці.

Наприклад, зайнятися вирішенням питання про те, як втрата атмосферного складу впливає на шанси розвитку життя на планеті.

    «Ця ініціатива зможе зібрати під одним крилом найвидатніші команди дослідників, які зможуть спільно підходити до питання пошуку нових планет з високим потенціалом населеності», — говорить Джим Грін, директор відділу планетознавства в NASA.

    «Пошук нових екзопланет є не єдиною пріоритетним завданням для астрономії. У цю сферу також входить і вивчення клімату нових світів».

У NASA сподіваються, що група вчених зможе не тільки визначати можливість населеності тих чи інших планет, але також і розробить технологію, яка дозволить вивчати такі планети більш детально.

Звичайно ж, ніхто не говорить, що створена ініціатива NExUS обов’язково зможе виявити живі організми в інших світах, однак шанси на успіх виразно збільшаться.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 1530 | Дата публікації: 23-04-2015 | Додав: adminA | Теги: коаліцію вчених NASA створило для п | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]