Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2014 » Січень » 18 » Клонування тварин у промислових масштабах у Китаї
22:45
Клонування тварин у промислових масштабах у Китаї




Китайські вчені клонують тварин у промислових масштабах

Видання BBC повідомляє, що Китай володіє найбільшими у світі "фабриками” для клонування тварин і застосовує цю технологію у промислових масштабах

У звіті, який оприлюднило BBC, йдеться про те, що Пекінський інститут генних досліджень (BGI), заснований у 1999 році, клонує до 500 свиней на рік. Так, йдеться в повідомленні, Китай став найбільшим у світі центром клонування тварин. Також КНР є найбільшим світовим центром секвенування ДНК тварин, зокрема тих, чиє м’ясо використовують у харчовій промисловості. Також інститут вдається до масового клонування свиней, на яких тестуватимуть медичні препарати.

BGI володіє справжньою "фабрикою” клонів на сході КНР, зазначає BBC. Пекінський інститут має 156 машин для секвенування ДНК, у той час як найбільший центр генних досліджень Європи, в Кембриджі, має лише 30.

Голова BGI Вень Джун розповів BBC, що інженери клонують тих тварин, які є смачними чи гарними: "Якщо тварина є смачною, її варто клонувати. Також можна клонувати гарних тварин – панду, полярного ведмедя, пінгвіна. Це нагадує оцифровування генів усіх дивовижних видів”, – зазначив він.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1758 | Дата публікації: 18-01-2014 | Додав: adminA | Теги: клонування тварин у промислових мас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]