Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2019 » Жовтень » 23 » Китайські вчені показали таємничу речовину, знайдену на Місяці - космічне скло
18:17
Китайські вчені показали таємничу речовину, знайдену на Місяці - космічне скло


 

Космічне скло. Китайські вчені показали таємничу речовину, знайдену на Місяці

Китай випустив нову фотографію таємничої речовини, знайденої на Місяці

Китайська програма дослідження Місяця випустила нову фотографію речовини, яку місячний ровер Yutu-2 виявив на зворотному боці Місяця.

Знімок проливає більше світла на те, якою може бути дивна речовина.

За словами експертів, найбільш імовірна та гіпотеза, яку вчені висунули спочатку: темне скло утворилося в результаті удару — тобто це може бути така ж речовина, яку виявили американські астронавти під час місії «Аполлон-17».

Високошвидкісні метеорні удари здатні змусити мінерали перетворюватися на блискуче скло, яке може в кінцевому підсумку відбивати світло дивним чином.

«Я думаю, що найбільш достовірна інформація тут полягає в тому, що матеріал відносно темний. Здається, що в більш великі і темні області вбудовується більш яскравий матеріал, хоча є ймовірність, що світло просто відбивається від гладкої поверхні», — сказав Ден Моріарті, співробітник докторської програми NASA в Центрі космічних польотів Годдарда.

Додамо, ровер Yutu-2 намагається ближче підібратися до цієї речовини, але це досить складно, оскільки дивний об'єкт знаходився на дні кратера.

Додамо, посадковий модуль і місяцехід китайського космічного зонда «Чан’е-4» вже відновили роботу на 11-й місячний день на зворотному боці Місяця після «сну» в холодну ніч. Yutu-2, місяцехід космічного апарату, почав свою роботу у вівторок о 11:45 ранку. Обидва знаходяться в нормальному робочому стані і, можливо, передадуть нові фотографії дивної речовини.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 838 | Дата публікації: 23-10-2019 | Додав: adminA | Теги: речовина, знайдена на Місяці, космічне скло | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]