Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Листопад » 2 » "Кістки примарної руки" знайшли у космосі рентгенівські телескопи NASA
19:44
"Кістки примарної руки" знайшли у космосі рентгенівські телескопи NASA


космос Науковці NASA за допомогою двох рентгенівських телескопів Chandra та IXPE зробили дивне відкриття: вони виявили магнітні "кістки" космічної структури, яка нагадує людську руку. Про це інформує NASA.

Рентгенівські промені, які Вільгельм Рентген відкрив 1895 року, зробили прорив у медичній діагностиці, коли він зобразив кістки руки своєї дружини. Тепер два космічні рентгенівські телескопи NASA використовують свої можливості для показу "кісток" магнітного поля незвичайної рукоподібної структури в космосі. Ці телескопи демонструють поведінку мертвої зоряної рештки.

"Ми всі знайомі з рентгенівськими променями як діагностичним медичним інструментом для людей. Тут ми використовуємо рентгенівські промені по-іншому, але вони знову виявляють інформацію, яка в іншому випадку прихована від нас", - сказала співавтор Джозефін Вонг зі Стенфорда.

Найновіший рентгенівський телескоп NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) спостерігає MSH 15-52 протягом близько 17 днів, що є найдовшим періодом спостереження за будь-яким окремим об'єктом з моменту запуску в грудні 2021 року.

"Дані IXPE дають нам першу карту магнітного поля в "руці". Заряджені частинки, що виробляють рентгенівські промені, рухаються вздовж магнітного поля, визначаючи основну форму туманності, як це роблять кістки в руці людини", - сказав Роджер Романі зі Стенфордського університету в Каліфорнії, який керував дослідженням.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 105 | Дата публікації: 02-11-2023 | Додав: admin | Теги: космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]