Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Кілька нових супутників виявлено Урана
17:55
Кілька нових супутників виявлено Урана


 

Американські вчені з Університету Айдахо в Москоу допустили наявність у α і β кілець Урана декількох мінімісяців – невеликих супутників планети.

Мінімісяці повинні досягати двох-семи кілометрів в діаметрі. Швидше за все, вони розташовані на відстані близько 100 кілометрів від α і β кілець Урана.

Ці небесні тіла, як вважають вчені, дозволяють зберегти структуру кілець газового гіганта. До своїх висновків вчені дійшли, проаналізувавши дані, отримані на міжпланетній станції Voyager 2.

Автори відзначають, що розміри мінімісяців не дозволяють розгледіти їх на знімках з апарату. У планети Уран налічується 13 кілець. За яскравістю кільця α і β поступаються тільки кільцю ε. Найімовірніше, кільцева система навколо газового гіганта виникла в результаті руйнування його супутника.

Станція Voyager 2 пролетіла повз системи Урана в січні 1986 року на мінімальній відстані 81,5 тисячі кілометрів. Під час зближення зроблені станцією вимірювання і знімки дозволили виявити нові кільця і вперше зблизька отримати зображення супутників планети.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1145 | Дата публікації: 14-10-2016 | Додав: adminA | Теги: нові супутники Урана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]