Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 1 » Хвилі плазми біля супутника Юпітера Європи послухала станція "Юнона". АУДІО
00:36
Хвилі плазми біля супутника Юпітера Європи послухала станція "Юнона". АУДІО


супутник юпітер європа Космічна станція "Юнона" записала, як звучать хвилі плазми поблизу крижаного супутника Юпітера Європи. Зібрані під час близького прольоту станції над супутником дані команда "Юнони" перетворила на аудіо та опублікувала на сайті місії. Інформація про щільність плазми біля Європи допоможе дослідити її взаємодію з магнітним полем Юпітера.

На цьому записі тривалістю в 21 секунду на частоти з чутного для людини діапазону перетворили дані інструмента Waves, що працює на космічній станції "Юнона". Він працював півтори години під час близького прольоту станції над поверхнею Європи та в діапазоні частот від 50 до 150 кілогерц фіксував хвилі, що поширюються в плазмі поблизу Європи. Щільність плазми навколо супутника, з огляду на зібрані дані, коливалася від 60 до 120 електронів на кубічний сантиметр з коротким піком у 300 електронів на кубічний сантиметр, який зафіксували під час максимального зближення «Юнони» з Європою.

Ці дані збігаються з тими, що встиг зібрати апарат "Галілео", який досліджував супутник ще в 1996-2000 роках. Дослідження плазмосфери Європи, а зокрема зміни щільності плазми навколо супутника, допоможе краще зрозуміти його взаємодію з Юпітером та потужною магнітосферою планети-гіганта.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 183 | Дата публікації: 01-11-2022 | Додав: admin | Теги: Плазма, юпітер, Європа, супутник, хвиля, Юнона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]