Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Липень » 20 » Підпалювати поставлені на швидку зарядку смартфони навчилися дистанційно хакери
12:08
Підпалювати поставлені на швидку зарядку смартфони навчилися дистанційно хакери


хакер, підпал, зарядка, смартфон, BadPower Комп’ютерні злочинці навчилися підпалювати гаджети на відстані. Допомагає їм в цьому баг в зарядний пристрій, зазначається в проведеному лабораторією Tencent Security Xuanwu дослідженні.

Ім’я виявленої уразливості – BadPower. Завдяки їй злі генії похмурого комп’ютерного розуму навчилися виводити з ладу девайси як дистанційно, так і за допомогою підключеного до «жертві» апарату. Перший із способів використовується хакерами набагато частіше, відзначають автори дослідження.

Придуманий шкідниками метод можна застосовувати для всіх технологій швидкої зарядки. Ключ до успіху – перезапис коду через порт USB або чіп адаптера.

Згідно з інформацією Tencent Security Xuanwu, 6 з 10-и контролерів для швидких зарядок допускають можливість вільного поновлення коду через порт USB.

Автори дослідження повідомили про отримані результати китайським регуляторам і почали консультувати провідних виробників IT-пристроїв на предмет усунення BadPower в уже вироблених девайсах і недопущення появи уразливості на розроблюваних гаджетах. За словами фахівців лабораторії, для видалення бага в ряді випадків досить провести оновлення прошивки ЗУ.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 421 | Дата публікації: 20-07-2020 | Додав: admin | Теги: хакер, зарядка, BadPower, смартфон, підпал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]