Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Лютий » 20 » Хакери Fancy Bear збиралися атакувати аналітичні центри в ЄС - заявила компанія Microsoft
19:54
Хакери Fancy Bear збиралися атакувати аналітичні центри в ЄС - заявила компанія Microsoft


 

Компанія Microsoft заявила, що хакери Fancy Bear збиралися атакувати аналітичні центри в ЄС

Американська компанія Microsoft оголосила, що хакери намагалися зламати акаунти європейських аналітичних центрів наприкінці минулого року, інформує 1NEWS.

Поки ведуться розслідування, Microsoft “впевнена”, що багато спроб кібератак були здійснені угрупованням Fancy Bear, яку уряд США пов’язує з Росією.

За даними Microsoft, спроби злому в Європі мали місце з вересня по грудень.

Хакери атакували 104 аккаунти, що належать співробітникам Німецького товариства зовнішньої політики, а також європейських офісів Інституту Аспена і Німецького фонду Маршалла, розташованих у Бельгії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії та Сербії.

Хакери намагалися використовувати фішингові сайти і електронні листи для крадіжки облікових даних і поширення шкідливих програм. Microsoft вказала, що швидко повідомила про це аналітичні центри, які зазнали кібератаки.

Такі аналітичні центри є цінною метою для шпигунів, тому що вони часто мають тісні зв’язки з урядовими чиновниками і “закулісні” дані про управління або від уряду.

Fancy Bear – або, як Microsoft називає це угруповання, Strontium – найбільш відоме у Сполучених Штатах за те, що зламало Національний комітет Демократичної партії США та мала інші пов’язані з політикою цілі під час виборів у США 2016 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 673 | Дата публікації: 20-02-2019 | Додав: adminA | Теги: компанія Microsoft, Атака, хакери Fancy Bear, аналітичні центри ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]