Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 4 » Які віруси можуть передаватися від тварин до людини - лікарі з’ясували
13:54
Які віруси можуть передаватися від тварин до людини - лікарі з’ясували


Якби технологія існувала раніше, вона могла передбачити пандемію коронавірусу.

Вчені з Університету Глазго за допомогою машинного навчання розробили моделі, які б потенційно могли ідентифікувати віруси тварин, здатних інфікувати людей. Крім того, ІІ може класифікувати ризики, які ці віруси є для людини. Так, модель аналізує геноми вірусів.

Розробка перевершила моделі, що базуються на філогенетичній спорідненості конкретних вірусів з іншими вірусами. За словами дослідників, модель могла передбачити коронавірус як штам коронавірусу високого ризику, якби існувала на момент початку пандемії.

Аналіз моделі показує, що у геномах вірусів можуть бути загальні риси, які роблять віруси переадаптуючими для зараження людей.

Згідно з дослідженням, зараз важко визначити, які віруси тварин можуть потенційно заразити людей вірусами. Дослідження показало, що оцінка зоонозного ризику на основі геному може запропонувати швидкий та недорогий спосіб забезпечити епідеміологічний нагляд за вірусами.

"Чим більше вірусів буде охарактеризовано, тим ефективнішими стануть наші моделі машинного навчання для виявлення рідкісних вірусів, за якими слід уважно стежити та приділяти пріоритетну увагу при розробці превентивної вакцини", – зазначили вчені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 187 | Дата публікації: 04-12-2022 | Додав: adminA | Теги: лікарі, Тварини, віруси, людина, передавання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]