Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2015 » Липень » 24 » Як влаштуватися на роботу за кордоном з українським дипломом?
00:06
Як влаштуватися на роботу за кордоном з українським дипломом?


 

Визнання українських дипломів – одна з актуальних проблем сьогодення. Багато наших співвітчизників не можуть працевлаштуватися за кордоном по спеціальності і вимушені виконувати низькокваліфіковану роботу.

Для вирішення цієї проблеми Україна активно налагоджує співпрацю з іноземними вузами, які дають можливість нашим студентам паралельно навчатися за кордоном. А ті, хто вже отримав диплом, можуть його легалізувати.

Подвійний диплом як пропуск до міжнародного ринку праці

На сьогоднішній день в українських вузах практикуються програми міжнародного партнерства, які дозволяють легалізувати документи про освіту за межами країни. Співпраця з іноземними університетами дає можливість вивчати іноземні мови, переймати зарубіжний досвід та знання. Також завдяки такій програмі стає доступною офіційна робота в Німеччині, Франції, Польщі, Литві, Бразилії, Кореї і в багатьох інших країнах.

Як отримати подвійний диплом

Всі студенти вузів, які є учасниками міжнародної програми, вже з першого курсу мають право паралельно навчатися у вузах-партнерах. Перші два рокивони вивчають відповідну іноземну мову. Починаючи з третього курсу, лекційні і практичні заняття проводять викладачі з країни-учасника програми. По завершенню навчання студенти отримують два дипломи: український і країни-партнера.

Багато українців уже отримали подвійні дипломи і успішно працевлаштувалися за кордоном. Серед наших студентів найбільш популярними є вузи, які співпрацюють з польськими університетами. Якщо для випускників знаходиться підходяща робота в Польщі, вони можуть офіційно працевлаштуватися.

Міжнародні дипломи: міфи чи реальність?

Деякі українські вузи обіцяють абітурієнтам дипломи міжнародного значення. Більшість людей думають, що такі документи про вищу освіту будуть дійсні у всіх країнах світу. Насправді це лише красива назва для звичайного диплома державного зразка, який просто друкується українською і англійською мовами. Ніякої юридичної сили за межами України такий документ не має. Єдиний плюс міжнародного диплому– його не прийдеться перекладати. Але якщо такого спеціаліста зацікавить робота в Англії чи іншій англомовній країні, такий диплом не дасть ніяких переваг.

Як легалізувати за кордоном український диплом

Щоб продовжити навчання або претендувати на робоче місце в іншій країні, необхідно пройти процедуру легалізації диплому. З цією метою в 1997 році Лісабонською конвенцією про визнання кваліфікацій вищої освіти у світі була створена міжнародна мережа ENIC-NARICNetwork. В її функції входить перевірка і визнання дипломів усіх країн. Одна із філій мережі знаходиться в Україні.

Які документи необхідні, щоб легалізувати диплом

Для кожної країни процедура перевірки і визнання дипломів може відрізнятися. В більшості випадків для легалізації документів про вищу освіту потрібно перекласти диплом та додаток до нього на мову країни, в яку планується переїзд. Інколи для навчання чи офіційного працевлаштування за кордоном можуть знадобитися додаткові документи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 2811 | Дата публікації: 24-07-2015 | Додав: admin | Теги: робота в Ізраїлі, робота в Швеції, робота в Англії, Робота в Польщі, робота в Німеччині, робота за кордоном, робота в Бельгії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]