Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Як вибрати ноутбук
16:27
Як вибрати ноутбук




Я завжди була прихильницею стаціонарних комп'ютерів. І могутні вони, і монітор можна купити величезний, і всі деталі оновити з часом, та багато ще плюсів є у ПК. І ніколи б я не проміняла свій улюблений комп ні на який, навіть самий потужний ноутбук, якби мені не довелося надовго виїхати з будинку. Ось тоді переді мною і постало питання вибору тимчасової заміни комп'ютера. Дуже знехотя стала я читати форуми, ходити по магазинах комп'ютерної техніки, консультуватися із знаючими друзями з приводу «Ну який ноут мені купити?». У підсумку мені вдалося визначитися з параметрами, функціональністю і зовнішнім виглядом майбутнього ноутбука. Хочу поділитися з вами досвідом і дати кілька порад, які, я впевнена, допоможуть вам здійснити свій вибір.

    Отже, по-перше, визначтеся з призначенням ноутбука. Повірте, це дуже важливо, і саме від того, яку роль буде грати ваш ноут, і залежить ваш подальший вибір. Наприклад, якщо мобільний комп'ютер потрібен вам тільки на час тижневої відпустки закордоном для перевірки поштової скриньки і читання новин, однозначно не варто купувати супер-наворочену модель за скажені гроші. Ну, або якщо ноутбук необхідний вам для виконання простих операцій і прогулянок у мережі Інтернет, не купуйте модель з потужними «нутрощами» - ви заплатите за те, на чому реально можна зекономити хороші гроші.
    Обов'язково визначте бюджет майбутньої покупки. Від цієї суми і будете танцювати. Часто буває так, що сподобалася одна модель, але коштує занадто дорого, а те, що подешевше - не приваблює. Вирішувати тільки вам, чим пожертвувати в такому випадку - часом (почекати трохи  і зібрати  грошей на ноутбук мрії) або комплектацією (купувати те, на що вистачає коштів).
    Визначтеся з розміром екрану вашого майбутнього ноутбука. Важливо пам'ятати, що чим більше мобільний комп'ютер, тим більше його вага. Повірте, якщо ви плануєте користуватися ноутбуком активно, навряд чи вам сподобається тягати на собі 4-5 кілограм щодня. Найчастіше зустрічаються ноути з діагоналлю екрана 15,6 дюймів. Мені здається, це оптимальний розмір - не надто маленький, на якому нічого не побачиш, але і не такий величезний, як 19-ти дюймові.
    Важливим є такий момент, як вибір матового або глянсового екрану. Особисто мені припав до душі матовий. Він не відображає відблиски, за ним простіше доглядати та й для очей він приємніший.
    Визначтеся з центральним процесором. У цьому виборі, знову-таки, все залежатиме від того, якої потужності ноутбук вам потрібен. Якщо занадто потужна «машина» - не ваш варіант, то достатньо буде двоядерного процесора, який працювати буде швидко, а енергії витрачати небагато.
    Подумайте про відеокарту. Якщо ви хочете заощадити, налаштовані працювати в офісних програмах та переглядати мультимедійний контент, вам підійде ноутбук з інтегрованим відеоадаптером. Якщо ж ви віддаєте перевагу грі в серйозні ігри та запускати 3D-додатки, необхідно буде використовувати дискретну відеокарту.
    Тепер визначтеся, який обсяг оперативної пам'яті вам потрібен. Оптимальний варіант - 2 гігабайти, для інтегрованої відеокарти ОЗУ повинен бути не менше трьох гігабайт.
    Ну і, нарешті, можна поговорити про зовнішній вигляд вашого майбутнього ноутбука. Тут все стандартно - за «навороти» (наприклад, рожевий корпус, гравірування, прикраси стразами, протиударні функції) однозначно доведеться переплачувати. Якщо ж ви виберете звичайний корпус (глянцевий, матовий або в полосочку - вирішувати вам), зможете заощадити трохи грошей.
    Не полінуйтеся заглянути в Інтернет, знайти декілька особливо привабливих для себе варіантів і хоча б на парі форумів почитати відгуки по вподобаних моделях.
    Порівняйте ціни на різні моделі і на одну і ту ж модель в різних інтернет-магазинах. Пройдіться по магазинах вашого міста, подивіться ціни там. Визначтеся, де ви будете купувати товар. Згідно особистого досвіду скажу так: в інтернет-магазинах дешевше, але спокійніше все ж у магазині комп'ютерної техніки, де при вас ноут перевірять, в коробочку складуть, всі комплектуючі упакують в пакетики і поставлять печатку на гарантійному талоні.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 3571 | Дата публікації: 02-09-2012 | Додав: adminA | Теги: ноутбук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]