Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Серпень » 10 » Як вибрати експедитора
12:57
Як вибрати експедитора


 

Експедитор - це юридична особа, що діє протягом усього процесу вантажоперевезення в інтересах сторони, що уклала з ним договір. Від порад і дій експедитора безпосередньо залежить вибір маршруту руху та якість перевезення. Він же займається оформленням документів для експорту/імпорту, виконує митні формальності, при необхідності здійснює зберігання, навантаження-розвантаження та інші роботи, пов'язані з транспортуванням. Тому необхідно з усією відповідальністю підійти до питання вибору експедитора.

Перед вибором експедитора зверніть увагу на наступні фактори:

Обсяг і складність вантажоперевезень. Як правило, експедиторські послуги потрібні при транспортуванні невеликих партій вантажу, контейнерів та стандартних пакетів. І чим складніше ваші вимоги, тим більш досвідченим повинен бути експедитор.

Ціни. Порівняйте вартість послуг традиційних перевізників і експедиторів. Вивчайте не тільки пропозиції з найнижчою ціною, постарайтеся з'ясувати, які конкретно послуги вам пропонують.

Зручність взаємодії з експедитором. Якщо спілкуватися з компанією некомфортно ще на попередньому етапі, варто задуматися про те, що буде надалі.

Пошук надійного експедитора

Одним з найпростіших способів відсіяти компанії, чиї експедиторські послуги будуть сумнівної якості, є простий дзвінок з проханням прорахувати маршрут. Зверніться в кілька організацій і чесно скажіть, що прямо зараз везти не збираєтеся, а вся інформація збирається «для справки». Якщо компанія не полінувалася і підготувала для вас конкретну пропозиція - це добра ознака. Особливо якщо вам потрібні експедиторські послуги для доставки вантажу з Китаю - спробуйте звернутися у компанію Good Logistics.

Ще один швидкий спосіб перевірити надійність експедитора - це пошук відгуків. У серйозного, відповідального експедитора за час роботи накопичилося достатньо клієнтів, які тим чи іншим чином залишили свою думку про співпрацю. Ось ці-то думки й важливі. Вони можуть бути розміщені на офіційному сайті компанії, а також на сторонніх ресурсах. Постарайтеся знайти контакти людини, що залишила відгук, і зв'язатися з ним по телефону. Фактична інформація, отримана таким способом, буде корисніше цілої коробки рекламної продукції.

У ході вибору слід звернути увагу і на інші нюанси.

  • Досвід роботи. Наявність досвіду дасть можливість уникнути неприємних сюрпризів у дорозі.
  • Підготовленість. З'ясуйте, чи володіє експедитор інформацією про вантаж і ваших вимогах достатньою мірою або діє навмання. У першому випадку схема перевезення буде прорахована до дрібниць. У другому можливі накладки і додаткові витрати.
  • Персоналізація. З ким саме ви будете спілкуватися під час перевезення: з персональним менеджером, цілком контролюючим ваше перевезення або з першим, хто узяв трубку. Чи є можливість швидко зв'язатися з керівником відділу/компанії?
  • Надійний зв'язок. Наскільки оперативно експедитор реагує на ваші запити, чи завжди з ним можна зв'язатися? У ситуації, коли навіть простий дзвінок викликає складності, варто задуматися про те, як з таким експедитором буде проходити перевезення.
  • Сервіс. Деякі експедитори пропонують клієнтам вирішити складні питання самостійно. Порядні і відповідальні компанії готові взяти на себе всю відповідальність за перевезення, пропонуючи повний комплекс послуг.
  • Документація. Важливо, щоб була правильно підготовлена ​​вся документація, включаючи не тільки договір, а й накладні, а також інші офіційні папери, необхідні для безперешкодного проходження вантажу по митній території країн.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1482 | Дата публікації: 10-08-2015 | Додав: admin | Теги: експедитор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]