Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 13 » Як урятуватися і де ховатися від вибухової хвилі
00:04
Як урятуватися і де ховатися від вибухової хвилі


вибухова хвиля Країна-терорист росія не припиняє обстрілів цивільних об’єктів в Україні, що несе за собою небезпеку життю й руйнації. Крім самого вибуху, небезпечна ще й вибухова хвиля.

Про те, як і де сховатися від вибухової хвилі, розповів інженер-конструктор Олександр Нарбут.

Вибухова хвиля після обстрілу несе горизонтальне навантаження, тобто якщо людина заховається у квартирі в дверних отворах, під перемичками в пройомі, то вона може вижити, але є імовірність, що її винесе хвилею звідти.

Однак найкращий варіант – знайти укриття, навіть якщо воно не здатне захистити від прямого попадання, але шансів вижити все одно буде більше.

"Можу сказати з досвіду: скільки не було аварій, найбільша кількість збережених цілих конструкцій і пустот залишалася саме у підвалах та на перших поверхах. Звісно, під питанням, скільки часу завали будуть розбирати", – додав експерт.

У випадку, коли немає доступу до укриття, то у квартирі можна заховатися у ванній чи туалеті, оскільки перегородки зменшать потужність вибухової хвилі. Водночас найкраще у квартирі ховатися за несучими внутрішніми стінами, аби від небезпеки відділитися двома стінами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 151 | Дата публікації: 13-10-2022 | Додав: admin | Теги: хованка, хвиля, порятунок, вибухова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]