Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 18 » Як українські надводні дрони "малюки" тримають у страху флотилію росії - вбивці мостів і кораблів
21:26
Як українські надводні дрони "малюки" тримають у страху флотилію росії - вбивці мостів і кораблів


СБУ вперше продемонструвала дрон, яким здійснила атаки на російський флот та Кримський міст. Чим особливий спеціальний надводний Sea baby або ж "Морський малюк" – читайте в матеріалі.

ЗМІ проаналізували, що відомо про Sea Baby, чому саме так назвали, які характеристики має та яку загрозу несе для російських кораблів у Чорному морі.

 Зухвала атака морськими дронами – у росії знову немає відповіді

17 липня Україна передала черговий привіт російським окупантам, здійснивши вдалу та абсолютно зухвалу атаку на Керченський міст. Репутації путіна та його режиму було завдано чергового удару і він знову показав усю безпорадність окупантів.

 Як і восени 2022 року, у росії не знайшлося протидії та відповіді, тому вже традиційно для себе загарбники ухвалили рішення "терпіти".
    
Що вони й продемонстрували незабаром – коли спостерігали за атакою того самого невідомого їм пристрою на великий десантний корабель "Оленегорський горняк" і підсанкційний танкер Sig.

А потім повторили цей досвід завдяки відео атаки від першої особи, що швидко стало хітом у мережі.

СБУ застосовує дрони разом із Військово-морськими силами ЗСУ. Нова українська атака на, мабуть, один із найбільш об'єктів у світі спричинила сплеск багатьох питань, головними з яким були "як" і "чим".

Самі росіяни писали, що нібито їхню окупантську гордість зганьбили перероблені цивільні гідроцикли. Пізніше ЗМІ писали про надводний дрон "Магура".

"Малюк" від СБУ

У серпні очільник СБУ Василь Малюк нарешті все пояснив. Він відкрився журналістам CNN і розповів, що ефектні вибухи у Керченський протоці – справа рук української розробки надводного дрону Sea Baby.

Пан Малюк показав американським журналістам кадри бойової роботи по Керченському мосту (завдяки їм відомо, що пошкоджено було не лише автомобільну, але й залізничну частину) та особливо підкреслив, що безпілотний катер – це розробка саме СБУ.

Власне, кумедна гра слів, а Sea Baby з англійської перекладається саме як "Морський малюк", не залишає в цьому сумнівів.

Кадри атаки на ворожі кораблі: дивіться відео

Підтверджені операції Sea Baby

    атака на Керченський міст (17 липня 2023 року) – катер ніс заряди у 850 кілограмів вибухівки,
    фактичне знищення ВДК "Оленегорський горняк" в акваторії Новоросійська (4 серпня 2023 року) – катер ніс заряди у 450 кілограмів вибухівки,
    атака на танкер Sig у Керченській протоці (5 серпня 2023 року) – катер ніс заряди у 450 кілограмів вибухівки.

Західні партнери України наразі не беруть участі в проведенні таких спецоперацій у Чорному морі, але активно переймають досвід СБУ. Ще б пак, адже маємо унікальну ситуацію.

Україна нині фактично не має власного флоту, але вітчизняні безпілотні надводні апарати фактично закрили в прибережних бухтах все ще потужну російську Чорноморську флотилію. Цей статус морське угруповання окупантів у Чорному морі набуло після втрати флагмана Чорноморського флоту росії – крейсера "москва".

Завдяки ексклюзиву CNN та пізнішому відео тренування дрона, що опублікували ЗМІ, світ дізнався про нову українську зброю та жалюгідну безпорадність росіян, а фахівці отримали нарешті деякі конкретні відомості щодо Sea Baby та її характеристики. Проте, звісно ж не всі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 101 | Дата публікації: 18-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]