Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 3 » Як тепер в українців викрадають гроші через інтернет - аферисти об'єдналися
15:18
Як тепер в українців викрадають гроші через інтернет - аферисти об'єдналися


Розповідаємо, яку нову схему вигадали шахраї для того, щоб дурити людей на гроші

Шахраї постійно вигадують нові схеми для того, щоб наживатися на людях. І щоразу їхні методи стають все більш складними і "досконалими".

Для реалізації таких схем зловмисники об'єднують свої зусилля. Про одну з них попередили у Financial Literacy Ukraine.

Гроші виманюють під час інтернет-торгівлі

Одна зі схем передбачає, що аферисти видають себе за покупців та працівників банків одночасно.

Так, один із шахраїв обирає в інтернеті оголошення про продаж будь-якого товару. Він зв'язується з продавцем та починає імітувати бажання купити цей товар, вдаючи із себе покупця. Врешті-решт зловмисник просить реквізити картки та каже, що гроші за товар надійдуть у певний час.

Саме в той час, про який попередив шахрай, продавцю телефонує інший учасник злочинної групи, представляючись працівником служби безпеки банку. Він повідомляє, що для зарахування грошей треба активувати кредитну картку.

"Шахрай диктує продавцю реквізити підконтрольних рахунків, видаючи їх за коди активації кредитки. Внаслідок чого продавець перераховує гроші на рахунок шахрая", – зазначають експерти.

Важливо пам'ятати, що для того, аби на вашу картку переказали гроші, повідомляти треба тільки 16-значний номер картки. Якщо у вас просять будь-які інші коди чи інформацію, то є імовірність, що вас хочуть ошукати.

Які ще схеми актуальні під час війни

Раніше ЗМІ писали, що родичам військовослужбовців ЗСУ почали телефонувати невідомі з підозрілих номерів, а також надсилати повідомлення. За грошову винагороду вони пропонують дати інформацію про людину, яка в полоні, а також нібито посприяти визволенню.

Крім того, зловмисники випитують у людей інформацію, прикриваючись уточненням даних.

Однак у Генштабі наголошують, що ні представники ЗСУ, ні будь-які інші органи військового управління чи державні установи не збирають грошей з родин полонених чи зниклих безвісти. Крім того, визволення з полону не відбувається через викуп.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 271 | Дата публікації: 03-06-2022 | Додав: adminA | Теги: гроші, аферисти, Інтернет, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]