Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 10 » Як шум впливає на здоров'я - вчені
00:14
Як шум впливає на здоров'я - вчені


шум Експерти провели масштабне дослідження, за результатами якого виявили зв'язок між шумом та небезпечним захворюванням

Вчені проаналізували здоров'я понад 1 мільйон людей, які жили на острові Монреаль з 2000 по 2014 роки. Отриману інформацію порівняли із вимірами шуму на цій території.

За 14-річний період понад 25 тисяч учасників дослідження було госпіталізовано з інсультом. Це становить 2,5% населення віком 45 років і більше.

Ішемічні інсульти реєструвалися в 5 разів більше (більше 21 тисяч випадків), ніж геморагічні (4 тисячі). Перші виникають внаслідок блокування тромбом кровоносної судини мозку, а другі – через розрив у черепі кровоносної судини.

Розміщені по всьому острову шумоміри зафіксували, що найбільший рівень шуму біля великих шосе. Люди, що живуть біля них, мають більший ризик інсульту, а кожне підвищення зовнішнього шуму на 10 децибел (дБА) збільшувало ймовірність інсульту на 6%.

Ці висновки доповнили даними міжнародної доповіді, опублікованої влітку Інститутом впливу на здоров'я. Вчені вивчили доповідь, опубліковану в червні Інститутом впливу на здоров'я, де проаналізовано 353 наукові статті, опубліковані в період з 1980 по 2019 рік. Вони стосувалися впливу на здоров'я забруднення повітря, що відбувається з транспортом.

Було встановлено, що через шум понад 40 дБА вночі та 55 дБА вдень людина може стикатися зі втомою, стресом, розладами сну, поганим настроєм та серцево-судинними проблемами. Через хронічний вплив шуму від 85 до 105 дБА є ймовірність довгострокового ризику втрати слуху, а при 105 дБА і більше ризик глухоти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 202 | Дата публікації: 10-10-2022 | Додав: admin | Теги: Вплив, шум, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]