Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Червень » 26 » Як позбутися від непотрібних звичок? Прикладна наука
18:02
Як позбутися від непотрібних звичок? Прикладна наука


 

У житті кожної людини існують звички, від яких вона хотіла б позбутися. Але, як не дивно, коли мова заходить про боротьбу зі шкідливою недугою, більшість людей зазнають фіаско - побороти звичку виявляється не просто.

Насправді, проблема полягає в тому, що людина не розуміє механізм виникнення звички, і тільки тому не може з нею впоратися.

У даній статті ми розглянемо десяте правило пам'яті ак. Попова, яке пояснює принциповий механізм виникнення звичок і механізм звільнення від них.

ПРАВИЛО №10: «Що таке звичка?»

З точки зору роботи пам'яті людини, звичка - це наслідок навіювання або самонавіювання. Будь-яким іншим способом звички не виникають. Тобто, звичка - це наслідок або навіювання, виробленого кимось, або самонавіювання самої людини. І коли людина говорить: «Мені потрібно звикнути», необхідно розуміти, що мова йде про те, що їй просто потрібен час на самонавіювання.

Академік Попов говорив, що: «Змінити звичку можна тільки, розуміючи механізм навіювання, й змінюючи одноразово обидві частини формули». Про що йде мова?

При виникненні звички ми маємо справу завжди з двома складовими: вигода та обробка даних за людину. Витягнути одну частину формули недостатньо для того, щоб зникла звичка. Тобто не можна змінити звичку, не задіюючи обидві частини формули.

Щоб позбутися від звички, вона з одного боку повинна перестати бути вам вигідно, а з іншого боку - вам потрібно самостійно обробити дані. Тобто, потрібно розібратися в предметі самостійно та зробити так, щоб вам це перестало бути вигідно. Все звички будуються на вигоді. Якщо людині щось не вигідно, то це ніколи не перетворюється в звичку.

Якщо ви хочете поміняти звичку, то вам потрібно самостійно розібратися в питанні та запитати, чому вам вигідно це робити. Якщо вам це не вигідно, то звичка зникне сама по собі, як непотрібна. Наприклад, людина, що палить, яка потрапляє в ситуацію, де вона ледь не задихається від перепочинку через проблеми з диханням, дуже швидко обробляє дані та розуміє, що їй ця звичка не вигідна, та автоматично перестає курити.

Звичка розвалюється миттєво, коли вона перестає бути вигідною та перестає бути для вас невідомою. Як тільки задіюються обидві частини формули, то звичка зникає сама і її не потрібно винищувати.

Людину можна звільнити від будь-якої звички, якщо задіяти обидві частини формули одночасно, тобто, прибрати вигоду та теоретичне обгрунтування, яке людині хтось дав. Якщо людина щось робить не так на автоматі, а за звичкою, то це цикл, вся проблема в тому, що їй це вигідно, але як тільки це перестане бути вигідно, то вона перестане це робити.

Академік Попов говорив, що хороші звички потрібно колекціонувати, а погані - прибирати. В рамках даної статті ми розглянули лише одне з правил пам'яті Попова.

Всі правила в повному обсязі були передані вченим, академіком УАН Олегом Вікторовичем Мальцевим в ході семінару «Правила пам'яті Попова». Ці правила дозволяють людині навчитися ефективно використовувати механізми своєї пам'яті з метою досягнення керованих результатів в житті та діяльності. Як бачите, людина про свою пам'ять знає вкрай мало. І коли мова йде про звички, це звичайно далеко не завжди має критичний характер. Але коли мова заходить про рішення задач в житті, необхідність вміти працювати зі своєю пам'яттю зростає багаторазово.

У прикладній науці існує безліч інструментів та механізмів, що дозволяють навчитися працювати зі своєю пам'яттю. Одним з них є комплекс "Раструб". Його вправи дозволяють відновити здібності розуму, пам'яті і навчитися справлятися із задачами в житті та діяльності.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 653 | Дата публікації: 26-06-2019 | Додав: admin | Теги: прикладна, наука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]