Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 1 » Як позбавити чайник від накипу: поради
00:11
Як позбавити чайник від накипу: поради


чайник накип Щоб очистити чайник від накипу, не обов’язково купувати спеціальні засоби. Достатньо вдатися до доступних, бюджетних і працюючих народних способів, які неодноразово перевірені на практиці.

Спосіб 1: оцет

Столовий оцет – найефективніший, доступний і простий засіб. У нерозбавленому вигляді він розчиняє навіть товстий шар накипу. Потрібно просто налити його в чайник, закрити кришкою, щоб не випаровуватись, і залишити до повного розчинення.  

Якщо накип досяг кількох сантиметрів, через 3-4 години рідину треба злити і знову налити порцію оцту. При невеликому нальоті оцет можна розбавити водою 1:1.

Спосіб 2: сода

Ефективним засобом від накипу є харчова сода. Достатньо насипати в чайник дві столові ложки засобу та відставити на кілька хвилин. Щоб прибрати накип не лише на дні, а й на стінках, слід влити в чайник літр води, закип’ятити його, вимкнути чайник. Всипати столову ложку соди, збовтати і залишити до повного остигання. Потім знову закип’ятити та остудити. Злити воду та вимити чайник.

Спосіб 3: картопляні очистки

Ще один цікавий спосіб, що дозволяє видалити накип із чайника – закип’ятити воду, в яку додано картопляні очистки. Щоб підвищити ефективність цього, варто повторити операцію кілька разів, не забуваючи змінювати очистки на свіжі.

Цей метод використовувався для очищення посуду ще тоді, коли люди не мали ні спеціальних засобів, ні соди. Картопляні очищення кип’ятили в горщиках, щоб відмити їх, а злитою водою, в якій варилася картопля, мили посуд.

Спосіб 4: "кока-кола"

Ще один робочий спосіб видалення накипу – налити в чайник склянку “Кока-коли” і знову наповнити його водою. Для кращого ефекту можна додати трохи харчової соди. Це найбільш щадний спосіб видалення накипу. “Кока-кола” не така агресивна, як оцет або сода, але вона добре справляється з невеликою кількістю накипу.

Її рекомендується застосовувати для очищення керамічних чайників, які вимагають дбайливого поводження, ніж сталевий або скляний посуд.

Спосіб 5: лимонний сік

Видавлений сік лимона необхідно налити в ємність і залишити на годину. Лимонний сік можна замінити розчином лимонної кислоти – чайна ложка на склянку води. Якщо накипу мало, наприклад тонкий наліт на стінках, достатньо потерти їх шматочком лимона.

Незалежно від того, який спосіб рятування від накипу ви вибрали, не забудьте ретельно очистити чайник після його видалення.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 189 | Дата публікації: 01-10-2022 | Додав: admin | Теги: накип, чайник, спосіб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]