Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2024 » Квітень » 17 » Існування вампірів вчені підтвердили
18:33
Існування вампірів вчені підтвердили


За останніми дослідженнями, опублікованими в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, планети, де можливо існує позаземне життя, не обов’язково зелені, як ми звикли уявляти Землю. Замість цього, такі планети можуть мати пурпуровий колір через присутність червоно-фіолетових бактерій, що адаптувалися до інших світлових умов, повідомляє Daily Mail.

Наразі вчені вже підтвердили існування понад 5500 екзопланет, серед яких більш як 30 можуть бути схожими на Землю. В майбутньому, завдяки новим телескопам, планується детальніше дослідити їхній склад, щоб з’ясувати, чи існує на них життя.

Згідно з дослідженням, пурпуровий колір бактерій на таких планетах може бути зумовлений використанням ними інфрачервоного світла для фотосинтезу, а не зеленого хлорофілу, який є характерним для земних рослин. На Землі такі фіолетові бактерії використовують примітивніші системи фотосинтезу, що не виробляють кисень, але ефективно адаптовані до їхніх світлових умов.

Планета GJ 504b є найменшою за масою екзопланетою, що обертається навколо зірки, схожої на наше Сонце, на відстані приблизно 57 світлових років від нас. На основі інфрачервоних даних телескопа Subaru на Гаваях вважається, що це пурпурний колір

Цікаво, що фіолетові бактерії, за даними вчених, були одними з перших форм життя на Землі, значно раніше появи зеленого фотосинтезу. Вони можуть бути надзвичайно поширені на планетах, що обертаються навколо холодніших зірок, як червоні карлики, які є найчастішими у нашій галактиці.

Також дослідники вказують, що такі планети можуть мати унікальний світловий відбиток, який потенційно можна виявити за допомогою сучасних телескопів. Це відкриває нові можливості для пошуку позаземного життя не лише в далекому космосі, а й у порівняно близьких до Землі системах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 30 | Дата публікації: 17-04-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]