Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Лютий » 26 » Інтерактивну карту Всесвіту створили астрономи. ВІДЕО
16:09
Інтерактивну карту Всесвіту створили астрономи. ВІДЕО


Астрономи з Університету Джона Гопкінса створили інтерактивну карту Всесвіту, яка буквально дозволяє прокручувати понад 200 000 галактик. Карта, яку можна знайти на власному веб-сайті, є одним із перших випадків, коли громадськість отримала доступ до такої скарбниці даних. Ці дані раніше були доступні лише вченим.

Якщо ви зацікавлені в перегляді карти, ви можете перейти на MapoftheUniverse.net, де ви можете переглянути карту повністю. Інтерактивна карта Всесвіту була створена на основі даних, зібраних Sloan Digital Sky Survey. Дані збиралися більше двох десятиліть. За цей час він не був доступний для громадськості.

Щоб продемонструвати масштаб карти, Університет Джона Гопкінса опублікував відео на YouTube. Проте, коли ви досліджуєте її на веб-сайті карти, вона збільшує центральну частину, демонструючи спіральні, еліптичні та еліптичні галактики з червоним зміщенням, які були виявлені протягом останніх кількох десятиліть. Використовуючи інтерактивну карту Всесвіту, ви можете прокручувати все до краю того, що ми бачимо.

Звичайно, це не обов’язково край Всесвіту. Це просто кінець доступного для спостереження Всесвіту, який одного дня може розширитися, оскільки технологія дослідження космосу стане складнішою та потужнішою. Мати під рукою інтерактивну карту Всесвіту приємно не лише тому, що ми можемо бачити кількість галактик, які заповнюють наш Всесвіт, а й тому, що вона показує все це в масштабі.

Космічні телескопи, як-от Джеймса Вебба, також продовжують розкривати нові таємниці цих галактик, і цілком можливо, що в майбутньому до цієї карти знадобиться додавати ще більше галактик, коли вони будуть відкриті. Однак поки що я настійно рекомендую поглянути на цю інтерактивну карту Всесвіту, якщо вам цікаво побачити, наскільки маленьким насправді є людство.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 160 | Дата публікації: 26-02-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]