Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Червень » 22 » Інноваційний шолом High Cut розробили в Австрії
00:14
Інноваційний шолом High Cut розробили в Австрії


шолом High Cut Шолом виготовили не з арамідного волокна, а з титанового сплаву, здатного зупиняти пістолетну кулю без деформації задньої стінки.

Австрійська компанія Ulbrichts представила нове покоління тактичних шоломів для солдатів із високим рівнем захисту. Про це повідомляє Army Recognition.

Військовим доводиться носити шолом набагато довше, ніж поліцейським чи іншим силовикам. Тому виробники роблять їх з арамідного волокна для меншої ваги. Одна в них є один великий недолік — надзвичайно висока деформація задньої стінки та потенційно смертельні значення залишкової енергії. Коли шолом зупиняє кулю, він ударяє голову власника, передаючи велику енергію. Це може призвести до травм аж до смерті.

Нині Ulbrichts модернізувала свою концепцію шолома з титану та поліетилену. Остання версія балістичного шолома Hiht Cut важить близько 1,25 кг. Її головною особливістю є захист від вогню з пістолета відповідно до стандарту VPAM 3. Це означає, що каска не тільки зупиняє кулю, але й має дуже низький рівень деформації задньої поверхні. Залишкова енергія, що передається, не перевищує 25 Дж, після чого людина може загинути.

Солдатська каска Ulbrichts також забезпечує захист від гвинтівок за допомогою додаткового модуля налобного FORTIS. Його можна прикріпити до передньої частини шолома. В результаті він буде здатний зупиняти постріли з автомата Калашникова, використовуючи боєприпаси зі сталевим осердям калібру 7,62x39, водночас досягаючи значення травми нижче як 25 Дж.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 215 | Дата публікації: 22-06-2022 | Додав: admin | Теги: Австрія, шолом, High Cut | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]